Tartă de roşii
O reÅ£etă la îndemâna copiilor, pe urmele lui Jamie Oliver
Ingrediente
4 linguri cremă de brânză
1 linguriţă de muştar Dijon
8 roÅŸii coapte
375g de aluat pentru foietaj
făină, pentru presărat
fileuri de anşoa sau măsline pentru decor, dacă vrei
1 bucată de parmezan
Echipament
• un cuÅ£it zimÅ£at mic
• sucitor
• o tavă de copt
• răzătoare
Mod de preparare
1. Roagă un adult să pornească cuptorul la 200º C/gaz 6. Într-un bol mic, amestecă crema de brânză cu muÅŸtarul.
2. Taie roÅŸiile în felii groase.
3. Pe o suprafaţă presărată cu făină, desfăşoară aluatul ÅŸi întinde-l cu sucitorul în formă de dreptunghi. E ok să nu fie egale marginile. AÅŸază aluatul pe o tavă de copt.
4. Taie marginile de aluat care atârnă peste tavă. Marchează o margine lată de două degete de-a lungul laturilor dreptunghiului.
5. Întinde crema de brânză fără să depăşeÅŸti marginile marcate. Aranjează feliile de roÅŸii deasupra brânzei. Decorează cu anÅŸoa sau cu măsline (dacă foloseÅŸti).
6. Rade parmezan deasupra. Roagă un adult să aÅŸeze tarta în cuptor 30 de minute sau până când aluatul devine auriu ÅŸi roÅŸiile sunt făcute.
Sursa foto: goodfood.ro