Tarta de mere Tatin cu crema de branza
Ingrediente pentru 8 persoane
75 g Frisca la tub
250 g Branza de vaci
250 g Faina alba de grau
1 buc Oua
2 buc Zahar vanilinat
1 varf Sare de mare iodata
50 g Zahar pudra
190 g Unt
1 lingura Faina pentru lucru
1 lingura Unt pentru uns tava
800 g Mere acrisoare
Mod de preparare
150 g de unt, zaharul pudra, sarea, 1 pliculet de zahar vanilinat, oul si faina se framanta intr-un aluat si se lasa intr-un loc racoros minim o ora. Se curata merele, se taie in felii si se inabusa usor in untul ramas vreme de cateva minute. Se intind apoi pe o tava rotunda pentru copt tarte, cu un diametru de cca. 28cm. Sosul ramas se pune deoparte.Cu putina faina, se intinde aluatul intr-o forma rotunda, cu un diametru de cca. 30 cm. Acesta se asaza peste mere si daca depaseste dimensiunile tavii, se impatureste la colturi si se intinde in jos. Se introduce in cuptorul incalzit la 180°C si se lasa la copt pentru 30 minute. Se scoate apoi tarta din cuptor si se lasa la racit pentru aproximativ 10 minute. Intre timp, branza, sosul ramas de la mere si zaharul vanilinat se amesteca pana cand se uniformizeaza. Frisca se bate pana cand se intareste si se incorporeaza in crema. Tarta se scoate din forma si se asaza pe un platou pentru torturi si se serveste cu crema de branza.
Sursa foto: Facebook.com