Tarta cu prune, un desert delicios si parfumat datorita prunelor dulci si aromate. Aceasta tarta este un adevarat rasfat culinar intr-o dupa amiaza placuta de toamna.
Ingrediente pentru tarta cu prune:
• 250 g faina;
• 125 g unt;
• 50 g zahar;
• 1 ou;
• 1 kg prune;
• zahar de cocos;
• praf de sare.
Mod de preparare tarta cu prune:
Frecati untul moale impreuna cu zaharul de cocos si sarea. Adaugati oul si faina cernuta. Framantati totul pana obtineti un aluat destul de consistent. Taiati in patru bucati, suprapuneti-le si apoi framantati-le din nou. Repetati de trei ori aceasta operatie. Intindeti aluatul cu sucitorul si asezati in forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Intepati cu furculita din loc in loc, apoi tineti 30 de minute la rece. Pudrati cu zahar pudra (dati zaharul de cocos prin rasnita si obtineti zahar pudra) si asezati fructele pe aluat, cat mai decorative. Coaceti tarta aproximativ 50 de minute in cuptorul incalzit inainte.
Sfat: In combinatiile alimentare prunele se potrivesc cu scortisoara, cardamon si nucsoara.
Sursa foto: https://aromedinbucatarie.wordpress.com/2012/08/11/tarta-cu-prune/