Tartă cu bacon şi brânză cu mucegai
Un aperitiv de toamnă, dar nu numai, ideal pentru începutul petrecerilor.
Ingrediente
400g aluat de foietaj, decupate după forma de tartă
ulei de măsline
100g felii de şuncă, tăiate în bucăţi
1 legătură de ceapă verde, tăiată rondele
2 ouă, bătute uşor
300g cremă de brânză sau brânză moale, la temperatura camerei
2 mâini de rucola
50g de brânză cu mucegai, fărâmiţată
2 linguri de seminţe de pin
Mod de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 160ºC. Se unge fiecare foaie de aluat cu ulei şi se aşază într-o formă de tartă, lăsând marginile să atârne în unghiuri diferite.
2. Se amestecă şunca, ceapa verde, ouăle, brânza moale şi rucola, apoi se toarnă în formă. Se presară brânza cu mucegai şi seminţele de pin, apoi se coace 30 de minute, până când se aşază. Se lasă puţin să se răcescă, se taie în felii şi se serveşte cu salată.
Sursa foto: goodfood.ro