Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
FELURI PRINCIPALE
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Tagliata de miel cu năsturel și roșii

 

     Tradițional, tagliata este o friptură de vită tăiată foarte subțire, servită cu rucola și cu fâșii subțiri de parmezan. Noi am adaptat-o pentru o versiune britanică, în care mielul este servit alături de năsturel și roșii.

Ingrediente

câteve crenguțe de rozmarin, frunzele tocate
2 linguri ulei de măsline extravirgin
4 felii de pulpă de miel sau berbecuț (cam 450g în total)
250g de roșii prunișoară
1 lingură jeleu de coacăze
2 linguri de oțet balsamic
100g de năsturel, codițele groase înlăturate
100g de feta, sfărâmată
pâine cu coaja crocantă, pentru servit

Mod de preparare

1. Se freacă mielul cu rozmarin și o lingură de ulei, apoi se lasă la marinat 30 de minute, la temperatura camerei.

2. Se încinge o tigaie, se înlătură cea mai mare parte a rozmarinului de pe miel, se asezonează cu fulgi de sare de mare și piper proaspăt râșnit. Se adaugă steakurile și roșiile în tigaie. Se prăjește carnea două minute, apoi se întoarce pe cealaltă parte pentru încă două minute (vei obține o friptură în sânge). Se transferă carnea și roșiile pe o farfurie și se lasă să se odihnească.

3. Se ia tigaia de pe foc, se adaugă jeleul, oțetul și restul de ulei, apoi se amestecă pentru a se forma un dressing cald. Se adaugă caperele și zeama lăsată de carne în farfurie.

4. Se taie carnea în felii groase, pe oblic. Se aranjează pe un platou mare, împreună cu roșiile și năsturelul, apoi se presară brânza. Se toarnă sosul cu lingura și se mănâncă direct din platou, cu pâine crocantă.

5. V.N. per porție: 334 kilocalorii, 28g proteine, 6g carbohidrați, 22g grăsimi, 8g grăsimi saturate, 2g fibre, 6g zahăr, 1,4g sare

Sursa foto: www.goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Spanac cu ouă, un mic dejun turcesc, rapid de preparat și extrem de delicios
Rețeta unui mic dejun turcesc, delicios și foarte rapid de preparat....
 
Trei sfaturi simple pentru a-i ține pe copii departe de ecrane
Expunerea prelungită a copiilor la televizor poate afecta dezvoltarea...
 
Menta, planta care te scapă de păianjenii și furnicile din casă
Această plantă banală îți va proteja bucătăria de musafirii nep...
 
Obiceiuri care distrug metabolismul fără să știi
Deși nu poate fi controlat în totalitate, metabolismul poate fi infl...
 
5 trucuri pentru un machiaj de vară durabil, natural și fresh
Pentru a obține un machiaj incredibil nu este mereu nevoie să folose...
 
Greșeli pe care să le eviți atunci când speli rufe
Există câteva reguli atunci când speli rufe la mașina de spălat, ...
 
De ce să incluzi ceramidele în rutina de îngrijire a tenului
Ceramidele alcătuiesc 50% din stratul pielii, prin urmare sunt extrem...
 
4 trucuri de gătit, pentru a prepara mâncare în mod eficient și sănătos
Gătitul poate fi chiar plăcut și relaxant dacă ai în bucătărie ...
 
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0