Tagliata de miel cu năsturel și roșii
Tradițional, tagliata este o friptură de vită tăiată foarte subțire, servită cu rucola și cu fâșii subțiri de parmezan. Noi am adaptat-o pentru o versiune britanică, în care mielul este servit alături de năsturel și roșii.
Ingrediente
câteve crenguțe de rozmarin, frunzele tocate
2 linguri ulei de măsline extravirgin
4 felii de pulpă de miel sau berbecuț (cam 450g în total)
250g de roșii prunișoară
1 lingură jeleu de coacăze
2 linguri de oțet balsamic
100g de năsturel, codițele groase înlăturate
100g de feta, sfărâmată
pâine cu coaja crocantă, pentru servit
Mod de preparare
1. Se freacă mielul cu rozmarin și o lingură de ulei, apoi se lasă la marinat 30 de minute, la temperatura camerei.
2. Se încinge o tigaie, se înlătură cea mai mare parte a rozmarinului de pe miel, se asezonează cu fulgi de sare de mare și piper proaspăt râșnit. Se adaugă steakurile și roșiile în tigaie. Se prăjește carnea două minute, apoi se întoarce pe cealaltă parte pentru încă două minute (vei obține o friptură în sânge). Se transferă carnea și roșiile pe o farfurie și se lasă să se odihnească.
3. Se ia tigaia de pe foc, se adaugă jeleul, oțetul și restul de ulei, apoi se amestecă pentru a se forma un dressing cald. Se adaugă caperele și zeama lăsată de carne în farfurie.
4. Se taie carnea în felii groase, pe oblic. Se aranjează pe un platou mare, împreună cu roșiile și năsturelul, apoi se presară brânza. Se toarnă sosul cu lingura și se mănâncă direct din platou, cu pâine crocantă.
5. V.N. per porție: 334 kilocalorii, 28g proteine, 6g carbohidrați, 22g grăsimi, 8g grăsimi saturate, 2g fibre, 6g zahăr, 1,4g sare
Sursa foto: www.goodfood.ro