Supa de linte nu ar trebui să fie superlativul doar pentru vegetarieni, ci ar trebui să facă parte cât mai regulat din meniul tuturor celor care vor să mănânce sănătos. Lintea este bogată în carbohidrați, fibre și protenie și se spune chiar că a fost binecuvântată de Isus.
Acest preparat este o sursă ieftină și gustoasă de potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, acid folic, tiamina, sodiu, zinc și vitamina B1. Supa de linte este indicată în bolile hepatice, răceli, stări febrile, după o boală virală acută, iar acest lucru se datorează combinației de minerale, nemaiîntâlnite în alte alimente. Cei care își fac griji pentru siluetă pot consuma supă de linte fără teama că vor acumula kilograme în plus. Datorită conținutului de fibre și de nutrienți, lintea este recomandată în curele de slăbire.
Lintea se combină bine cu toate legumele, cu carnea de pui, de vită, dar și cu peștele. Spre exemplu, o rețetă simplă de supă, dar foarte delicioasă, conține numai linte, ceapă, usturoi, ghimbir, sare, piper și ulei de măsline după gust. Lintea se mai poate găti, în funcție de preparat, cu suc de lămâie, unt, iaurt, smântână, devenind astfel o masă completă și hrănitoare.
Citește și: Ce beneficii și contraindicații are sucul de urzică!
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://dejulmeu.ro/index.php/2016/01/18/ciorba-turceasca-de-linte/