Supa de creveti si lapte de cocos
Ingrediente
25ml de ulei
10g de unt
1 ceapa, taiata marunt
6-8 tulpini de telina, taiate marunt
300ml de lapte
300ml de zeama de pui
Sare si piper negru
Nucsoara
Smantana
Ierburi pentru garnisire
Mod de preparare
1. Incalzeste uleiul si untul si prajeste ceapa si telina la foc mic, pana se inmoaie, dar inainte sa se devina maronii. Acopera si lasa legumele la fiert inabusit pana se inmoaie.
2. Adauga jumatate din lapte, zeama si sarea si piperul. Asteapta sa clocoteasca, amestecand in continuu si lasa la fiert timp de 25-30 de minute. Lasa la racit si pune amestecul la blender.
3. Adauga restul de lapte si pune pe foc pana inainte sa inceapa sa fiarba. Presara cu nucsoara si garniseste cu smantana si ierburi.
Sursa foto: Facebook.com