Supă de ciuperci (de post)
Ingrediente
400 g ciuperci
2-3 morcovi
1 ţelină
1 păstârnac
1 ceapă
1 fir de praz
2 linguri ulei
200 ml roÅŸii decojite în suc de roÅŸii
1 lingura orez
1 căţel de usturoi
Sare
Piper
1 legatura pătrunjel şi ţelină verde
Preparare
1. Ceapa, morcovii, păstârnacul, Å£elina ÅŸi prazul se spală, se curăţă ÅŸi se toacă mărunt. Se pun la fiert în 2-2,5 litri de apă cu un praf de sare.
2. Separat, într-o tigaie cu ulei se călesc ciupercile tăiate felii. Se sting cu 2-3 linguri de supă de legume, se dau cu un praf de sare ÅŸi se lasă să fiarbă înăbuÅŸit, 5 minute.
3. Se adaugă ciupercile la supă, se acoperă ÅŸi se lasă să fiarbă 30 minute. Dacă ciupercile ÅŸi toate legumele sunt bine fierte, se mai adaugă usturoiul tocat mărunt, orezul ÅŸi la sfârÅŸit sucul de roÅŸii ÅŸi roÅŸiile tăiate cubuleÅ£e. Se mai lasă pe foc 10 minute ÅŸi se potriveÅŸte la gust cu sare, piper ÅŸi verdeaţă tocată mărunt.
Sursa foto: unica.ro