Prazul se poate consuma în cantități mai mari decât ceapa deoarece este mai dulce, mai puțin iute și în plus are un gust deosebit ce contribuie subtil la reușita fiecărui preparat. De asemenea, prazul este foarte benefic pentru sănătate, el conține vitaminele A, B, C, E, K, minerale precum potasiu, calciu, magneziu, fier, mangan, zinc, fibre alimentare, polifenoli. Iată o rețetă de supă de praz care se prepară rapid și este foarte gustoasă:
Pentru patru porții ai nevoie de:
Cum se prepară?
Legumele se curăță și se toacă mărunt, sau se pot da pe răzătoarea mare. Într-o oală de 3 litri se topește untul după care se adaugă legumele și se lasă la călit până se rumenesc, amestecând din când în când. Se adaugă doi litri de apă clocotită și se lasă la fiert până când legumele s-au înmuiat suficient, apoi se pune orezul. După ce s-a fiert orezul, supa se drege cu smântână, se potrivește de sare și piper și se presară pătrunjel proaspăt tocat. Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://clickpoftabuna.ro/supa-de-praz-cu-cartofi/a18411978