Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 12 Martie 2019

Comentarii 0 Comentarii

      Prazul se poate consuma în cantități mai mari decât ceapa deoarece este mai dulce, mai puțin iute și în plus are un gust deosebit ce contribuie subtil la reușita fiecărui preparat. De asemenea, prazul este foarte benefic pentru sănătate, el conține vitaminele A, B, C, E, K, minerale precum potasiu, calciu, magneziu, fier, mangan, zinc, fibre alimentare, polifenoli. Iată o rețetă de supă de praz care se prepară rapid și este foarte gustoasă:

 

Pentru patru porții ai nevoie de:

  • 2 fire de praz,
  • doi morcovi,
  • 1/2 varză,
  • 2 rădăcini de pătrunjel,
  • 1 țelină mică,
  • 1/2 ceșcuță de orez,
  • 1 ceapă,
  • 1 lingură cu unt,
  • 5 linguri cu smântână,
  • 1 legătură de pătrunjel,
  • sare și piper.

 

Cum se prepară?

      Legumele se curăță și se toacă mărunt, sau se pot da pe răzătoarea mare. Într-o oală de 3 litri se topește untul după care se adaugă legumele și se lasă la călit până se rumenesc, amestecând din când în când. Se adaugă doi litri de apă clocotită și se lasă la fiert până când legumele s-au înmuiat suficient, apoi se pune orezul. După ce s-a fiert orezul, supa se drege cu smântână, se potrivește de sare și piper și se presară pătrunjel proaspăt tocat. Poftă bună!

 

 

      Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://clickpoftabuna.ro/supa-de-praz-cu-cartofi/a18411978


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Postul Paștelui. Ce nu ai voie să faci în cel mai lung post de peste an
Postul Paștelui începe astăzi, 11 martie 2019.
 
Ceai de pătrunjel - cele mai importante beneficii pentru sănătate
Ceaiul de pătrunjel sprijină detoxifierea organismului, stimulează ...
 
Supă cu praz - ideală pentru o zi mohorâtă
Prazul este mai dulce decât ceapa și o înlocuiește foarte bine.
 
Pastele îngrașă? Cum le prepari ca să slăbești
Pastele pot ajuta la menținerea greutății sub control, dacă sunt s...
 
 Greșeli de evitat atunci când te pensezi
Cele mai importante greșeli pe care nu ar trebui să le faci atunci c...
 
Beneficiile nebănuite ale frunzelor de dafin
Frunzele de dafin nu sunt bune doar pentru aroma plăcută pe care o d...
 
Uleiul din germeni de grâu: beneficii, întrebuințări și contraindicații
Uleiul din germeni de grâu este bogat în nutrienți care luptă împ...
 
Șapte ceaiuri pentru o digestie ușoară
Ceaiurile care accelerează digestia sunt ideale dacă am avut o masă...
 
 
 
 
FASHION BARBATI
 
Porți costum la birou? Iată ce greșeli trebuie să eviți

» 25 Martie 2019 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Tot ce trebuie să știi despre serumurile faciale

» 24 Martie 2019 | Comentarii 0
 
DIETA & FITNESS
 
Șapte ceaiuri pentru o digestie ușoară

» 23 Martie 2019 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Ce gătim în weekend

» 22 Martie 2019 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Ce coafuri de mireasă se poartă anul acesta

» 21 Martie 2019 | Comentarii 0