Supa concentrată de legume este o bază ideală pentru o mulÈ›ime de feluri de mâncare. În această perioadă, legumele sunt mai ieftine, sunt din producÈ›ia țării noastre È™i este un moment ideal să prepari această supă concentrată È™i să pui câteva borcane pentru la iarnă.
La această supă se pot folosi inclusiv bucăți de roÈ™ii, ardei sau vinete care rămân de la zacuscă, de exemplu, se poate folosi chiar È™i coaja de dovlecel sau castravete. Cu cât sunt mai multe legume, cu atât este mai concentrată È™i mai gustoasă.
Ingrediente pentru 1 litru de supă concentrată de legume:
- 3 cepe mari;
- 4 morcovi;
- 2 rădăcini păstârnac;
- 2 rădăcini de țelină medii;
- 2 rădăcini de pătrunjel;
- 5 ardei galbeni;
- 4 căței de usturoi;
- crenguțe de pătrunjel și rozmarin;
- piper și sare după gust;
- orice rest de legumă potrivită pentru supă.
Preparare: Legumele se spală bine, în mai multe ape, se curățăm se feliază È™i se călesc într-o crăticioară cu puÈ›in ulei. Se adaugă 1,5 litri apă caldă È™i se lasă să fiarbă, fără capac, aproape 1 oră. Când e aproape gata se pune usturoiul, crenguÈ›ele de verdeÈ›uri, piperul È™i sarea după gust. Apa din oală trebuie să scadă la jumătate, ca toate legumele să fie gata. Se scot legumele într-o sită fină de metal È™i se presează bine cu lingura pentru a obÈ›ine o pastă foarte fină. Se amestecă cu zeama în care au fiert, se depozitează în borcane sau alte recipiente după plac È™i se păstrează la congelator.
Te-ar putea interesa: Cinci sfaturi pentru a arăta bine în fiecare zi!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.libertateapentrufemei.ro/sfaturi-practice/cum-sa-faci-supa-concentrata-de-legume-si-economie-in-bucatarie-300958