Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
APERITIV
Adaugat: 17 Iunie 2013    Actualizat: 21 Iulie 2013

Spumă de sparanghel cu şuncă şi salată de ceapă roşie

 

   Crema poate fi făcută cu până la o zi înainte, apoi lăsată în frigider; tot ce trebuie să faci după aceea este să ornezi cu salată şi să o serveşti.

Ingrediente

1 lingură de unt
250g de sparanghel tăiat fin
300ml de smântână pentru frişcă
200ml de lapte
½ căţel de usturoi, tăiat felii
1 mână de spanac tânăr
2½ foi de gelatină, înmuiate într-o
cantitate mică de apă rece
1 albuş’


Pentru salată
2 felii de şuncă uscată în aer liber, cum ar fi prosciutto, tăiate cubuleţe
½ ceapă roşie tocată mărunt
2 cepe verzi tăiate fin
2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit
sucul de la o lămâie
1 mână de năsturel

Mod de preparare

1. Se topeşte untul într-o tigaie cu fundul gros. Când face spumă, se adaugă sparanghelul şi se găteşte 4-5 minute până se înmoaie, dar nu îşi schimbă culoarea. Se mută din tigaie pe un şervet de hârtie pentru a se usca foarte bine. Se clăteşte tigaia şi se toarnă smântâna, laptele şi usturoiul. Se fierb până amestecul scade la 350ml – se verifică aceasta prin turnarea lui într-o cană gradată – apoi se adaugă sparanghelul şi se lasă în continuare la fiert pentru câteva secunde. Se ia de pe foc.

2. Se amestecă această compoziţie într-un blender, împreună cu frunzele de spanac, apoi se strecoară într-un bol curat. Se adaugă gelatina înmuiată şi se amestecă până de dizolvă. Se strecoară din nou şi se lasă să se răcească în frigider (dar nu trebuie să se întărească).

3. Se bate albuşul spumă, apoi se adaugă cu atenţie amestecul din sparanghel şi se asezonează. Se împarte crema între patru pahare sau forme, care se dau la frigider. Pentru salata cu şuncă, se amestecă toate ingredientele într-un bol mic, în afară de năsturel, şi se asezonează. Când spuma s-a întărit, se scoate fiecare pahar din frigider şi se pun câteva frunze de năsturel.

4. V.N. per porţie: 413 kilocalorii, 12g proteine, 37g grăsimi, 7g carbohidraţi, 22g grăsimi saturate, 2g fibre, 7g zahăr, 0,58g sare

Sursa foto: goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Motive pentru care să nu te căsătorești până în 30 de ani
Căsătoria este un pas pe care o femeie trebuie să îl facă doar da...
 
Cum să ai picioare frumoase și sănătoase în 3 pași simpli
Odată cu înaintarea în vârstă femeile pot avea probleme cu picioa...
 
Cum să aranjezi o masă festivă
O dată ce vei cunoaște regulile de etichetă necesare aranjării une...
 
Idei de gustări delicioase și echilibrate pentru pachețelul de școală al copiilor
Asigurarea unei alimentații corespunzătoare pentru copii, atunci câ...
 
Trucuri esențiale pentru a-ți menține frumusețea
O rutină de îngrijire bine stabilită îți va păstra frumusețea m...
 
Ce nuanțe de ruj să eviți, dacă nu vrei să pari mai bătrână
Există câteva nuanțe de ruj ce subliniază semnele îmbătrânirii....
 
Murele – de ce să mănânci o mână pe zi
Te vei desfăta cu o aromă deosebită, iar organismul îți va mulțu...
 
Fă-l să îi fie dor de tine, mai ales dacă locuiți deja împreună
Vrei să menții flacăra pasiunii în cuplu? Iată câteva sfaturi. ...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Vor fi gaze suficiente pentru la iarnă, atât pentru populație, cât și pentru industrie

» 23 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Atenție șoferi! Restricții de circulație în acest weekend pe Valea Prahovei

» 22 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
3 factori importanți care îți afectează tenul

» 23 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Biserica Romano-Catolică din Vinga - Curiozități
ARAD
» 23 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CONSTANTA
 
Siguranța pietonilor, o prioritate a Primăriei Valu lui Traian

» 22 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BACAU
 
Un primar PSD a jignit o persoană seropozitivă: Nu vă apropiați!

» 20 Septembrie 2023 | Comentarii 0