Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
APERITIV
Adaugat: 17 Iunie 2013    Actualizat: 21 Iulie 2013

Spumă de sparanghel cu şuncă şi salată de ceapă roşie

 

   Crema poate fi făcută cu până la o zi înainte, apoi lăsată în frigider; tot ce trebuie să faci după aceea este să ornezi cu salată şi să o serveşti.

Ingrediente

1 lingură de unt
250g de sparanghel tăiat fin
300ml de smântână pentru frişcă
200ml de lapte
½ căţel de usturoi, tăiat felii
1 mână de spanac tânăr
2½ foi de gelatină, înmuiate într-o
cantitate mică de apă rece
1 albuş’


Pentru salată
2 felii de şuncă uscată în aer liber, cum ar fi prosciutto, tăiate cubuleţe
½ ceapă roşie tocată mărunt
2 cepe verzi tăiate fin
2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit
sucul de la o lămâie
1 mână de năsturel

Mod de preparare

1. Se topeşte untul într-o tigaie cu fundul gros. Când face spumă, se adaugă sparanghelul şi se găteşte 4-5 minute până se înmoaie, dar nu îşi schimbă culoarea. Se mută din tigaie pe un şervet de hârtie pentru a se usca foarte bine. Se clăteşte tigaia şi se toarnă smântâna, laptele şi usturoiul. Se fierb până amestecul scade la 350ml – se verifică aceasta prin turnarea lui într-o cană gradată – apoi se adaugă sparanghelul şi se lasă în continuare la fiert pentru câteva secunde. Se ia de pe foc.

2. Se amestecă această compoziţie într-un blender, împreună cu frunzele de spanac, apoi se strecoară într-un bol curat. Se adaugă gelatina înmuiată şi se amestecă până de dizolvă. Se strecoară din nou şi se lasă să se răcească în frigider (dar nu trebuie să se întărească).

3. Se bate albuşul spumă, apoi se adaugă cu atenţie amestecul din sparanghel şi se asezonează. Se împarte crema între patru pahare sau forme, care se dau la frigider. Pentru salata cu şuncă, se amestecă toate ingredientele într-un bol mic, în afară de năsturel, şi se asezonează. Când spuma s-a întărit, se scoate fiecare pahar din frigider şi se pun câteva frunze de năsturel.

4. V.N. per porţie: 413 kilocalorii, 12g proteine, 37g grăsimi, 7g carbohidraţi, 22g grăsimi saturate, 2g fibre, 7g zahăr, 0,58g sare

Sursa foto: goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0