Spanacul este verdeața plină de fier și magneziu, dar și extrem de versatilă deoarece poate fi consumată atât verde, cât și gătită, ce ajută organismul la pierderea în greutate prin accelerarea meabolismului.
Verdețurile au o combinație perfectă de nutrienți ce ajută la îmbunătățirea metabolismului. Bogat în fier și magneziu, spanacul conține, în 30 de grame, 36% din necesarul zilnic de fier și 37% din necesarul de magneziu. Fierul influențează nivelul de energie al organismului, dar are acțiune și asupra hormonilor tiroidieni, responsabili de apetit.
Magneziu de asemenea este esențial în buna funcționare a metabolismului, atunci când nu este suficient, corpul nu poate transforma alimentele în energie. Un studiu realizat în 2014 a arătat că persoanele care consumau mai mult magneziu erau mai puțin predispuse la boli asociate sindromului metabolic, precum colesterol crescut, hipertensiune, rezistență la insulină și obezitate.
Te-ar putea interesa: Cum să răcorești camera fără să dai drumul la aer condiționat!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.secretelecaloriilor.com/nutritie/este-spanacul-crud-bun-pentru-consumul-zilnic/