Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
SOSURI/ GARNITURI
Adaugat: 23 Mai 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

 

Sos madera

 

Ingrediente: 
- 500 ml sos brun (300 gr oase fara maduva, sare, piper, o ceapa, un morcov, ½ telina, 3 catei de usturoi, chimen, 4 linguri bulion, 2 linguri de faina, 4 linguri de ulei.)
- 200 ml esenta de oase (200 gr oase fara maduva, sare, piper )
- 25 ml coniac
- 100 ml vin rosu
- 100 gr unt
- sare, piper

Preparare: 

Pasul 1:

Pentru inceput, trebuie sa pregatim sosul brun. Oasele se condimenteaza si se pun la cuptor la rumenit. Se lasa cam 3 ore. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Peste el se adauga faina si legumele (ceapa, morcov, telina, usturoi). Totul se lasa la calit. Bulionul se amesteca cu 100 ml apa. Cu acesta vei stinge legumele calite. Acum vei adauga oasele rumenite si vei pune 2 l de apa. Totul se lasa la fiert pana scade bine. La sfarsit, oasele se scot si sosul se strecoara.

Pasul 2:
Esenta de oase se prepara usor, dar trebuie sa te apuci din timp pentru ca prepararea ei dureaza cam o zi. Oasele se pun la rumenit in cuptor. Se lasa cam 3 ore, apoi se pun intr-o oala cu sare, piper si 3 l de apa. Se lasa la fiert pana ramane cam 200 ml de supa.

Pasul 3:
Sosul brun se amesteca cu esenta de oase si cu vinul rosu. Se condimenteaza dupa gust si se lasa la foc cam 5 minute. Dupa, se adauga untul si coniacul si se amesteca bine pana cand sosul devine omogen. Se mai lasa 5 minute la foc mic si sosul este gata.

Acest sos madera este un preparat complex care se potriveste perfect cu orice fel de friptura.

Sursa foto: divahair.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Moduri simple și rapide de a găti ouăle când vrei să slăbești
Studiile au dovedit că ouăle nu sunt un aliment nociv, ci din contr...
 
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Avantaje ale friteuzei cu aer cald
Toate aparatele de bucătărie au avantaje și dezavantaje.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Sfaturi practice legate de mașina de spălat
Iată câteva lucruri care te vor ajuta să păstrezi hainele mai frum...
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
Cum alegi nuanța de blush perfectă pentru tine
Blush-ul adaugă o notă de prospețime și vitalitate tenului.
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0