Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
FELURI PRINCIPALE
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Somon cu salsa verde

 

     Aceasta e modalitatea cea mai simplă de a găti o bucată mare de somon. În plus, se poate face cu o zi înainte. Dacă angajatul de la pescărie îți scoate și oasele din fileu, atunci ție chiar nu-ți mai rămân multe de făcut.

Ingrediente

Pentru pește
1 linguriță boabe de piper
200ml oțet de vin roșu
1 bulb de fenicul, feliat subțire
2 frunze de dafin
câteva tulpini de pătrunjel (din legătura folosită pentru salsa verde)
1kg fileu de somon, cu piele
câteve felii de lămâie
Pentru salsa verde
3 sau 4 căței de usturoi
5 fileuri de anșoa
coaja rasă și zeama de la 2 lămâi necerate
1 legătură mare de pătrunjel, doar frunzele și codițele
1 legătură mare de busuioc, doar frunzele și codițele
4 linguri de capere, scurse și clătite
6 linguri ulei de rapiță sau de măsline extravirgin
cartofi noi fierți, amestecați cu unt, și sparanghel fiert, pentru servit

Mod de preparare

1. Mai întâi se pregătește lichidul în care va fierbe peștele. Se pun într-o oală piperul, două lingurițe de sare, oțetul, feniculul, frunzele de dafin, tulpinile de pătrunjel și 2,5 litri de apă. Se fierb 10 minute, ca să se infuzeze toate aromele.

2. Se alege o tavă destul de largă cât să încapă în ea somonul. Se strecoară lichidul în tavă, se dă în clocot (pe aragaz) și se adaugă peștele, cu pielea în jos (ai grijă să fie acoperit de lichid). Se așază deasupra feliile de lămâie și se fierbe la foc mic unu-două minute, până când peștele își schimbă culoarea. Se acoperă cu foaie de aluminiu, se stinge focul și se lasă să se răcească. Peștele se va găti pe măsură ce lichidul se răcește.

3. Pentru salsa verde, se mixează toate ingredientele într-un robot de bucătărie până se obține un sos nu foarte omogen. Se asezonează după gust.

4. Se scoate somonul pe un platou și se înlătură pielea, dacă vrei. Se servește cu salsa verde, cartofi noi și sparanghel.

5. V.N. per porție: 415 kilocalorii, 35g proteine, 30g grăsimi, 4g grăsimi saturate, 1g carbohidrați, 1g fibre, 1g zahăr, 1,2g sare

Sursa foto: www.goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Banala mămăligă are o mulțime de beneficii pentru organism
Iată care sunt beneficiile consumului de mămăligă.
 
Păr și piele sănătoase cu ulei de moringa
Ce beneficii are uleiul de moringa pentru piele și păr.
 
Zincul și tratamentul acneei
Organismul nostru folosește zinc într-o mulțime de procese fiziolog...
 
Trucuri pentru a mânca mai puțin, fără să îți fie foame
De foarte multe ori se întâmplă să mâncăm de poftă și nu de fo...
 
Beneficiile dușului scoțian pentru frumusețe și sănătate
Tot ce trebuie să știi despre dușul scoțian.
 
Puterile magice ale migdalelor. Rețetă
Migdalele sunt preferate pentru gustări deoarece sunt extrem de săț...
 
Pudra bronzantă - la ce o mai poți folosi
Pudra bronzantă te poate scăpa dintr-o mulțime de situații neplăc...
 
Hăinuțe la modă în această vară, pentru copii
Copiii au nevoie de haine de calitate, care să le protejeze pielea, d...
 
 
 
 
SANATATE
 
Ministrul Sănătății avertizează: Dacă numărul cazurilor crește, revenim la restricții

» 12 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Medic: Numărul de infectări prezentat de autorități nu este relevant/ Testările se fac în grupuri țintă

» 11 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Ghid de utilizare a uleiurilor esențiale pe piele

» 12 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Zona muntoasă Codru-Moma și legendele locului

» 12 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SIBIU
 
La Mediaș se va construi încă un teren de sport multifuncțional

» 12 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Alin Moldoveanu: Este pentru prima dată când în Poiana Câmpina se atribuie denumiri fiecărei străzi

» 11 Iulie 2020 | Comentarii 0