Deserturile sunt partea favorită a oricărei mese, în special a unei mese festive. Dacă urmează să găzduiești un eveniment sau pur și simplu te gândești să faci o surpriză plăcută familiei cu un dulce mai special la finalul cinei, iată cinci sfaturi care te vor ajuta să alegi desertul perfect:
1. Analizează ingredientele
Cele mai bune deserturi sunt, întotdeauna, cele din ingrediente naturale, fără conservanți și coloranți artificiali. Prin urmare, orientează-te către cofetării care promovează prepararea naturală a prăjiturilor.
2. Ține cont de cele mai populare ingrediente pentru desert
Vei face o impresie bună dacă alegi un desert care îmbină tradiția cu inovația, care păstrează rețeta originală, dar vine cu un aspect inovator apetisant. Cele mai populare ingrediente sunt vanilia, ciocolata și fructele.
3. Potrivește desertul cu restul preparatelor
Acest lucru va oferi o experiență gustativă unică. Poți opta pentru arome complementare sau constrastante. Spre exemplu, dacă servești un fel de mâncare dulce-acrișor, la desert poți servi un desert pe bază de vanilie. Dacă optezi pentru o friptură de vită, nimic nu o poate completa mai bine decât o prăjitură cu ciocolată.
4. Oferă atenție și aspectului
Felul în care arată o prăjitură este foarte important, la fel de important ca savoarea. Oaspeții tăi sau familia vor avea parte de satisfacția supremă când vor savura un desert aspectuos.
5. Încearcă deserturile cu specific franțuzesc
Bucătăria franțuzească este renumită pe plan internațional când vine vorba de deserturi. Vei mulțumi papilele gustative ale tuturor celor prezenți la cină dacă alegi un mousse de ciocolată, o creme brulee, mille-feuille sau macarons asortați pentru toate gusturile.
Te-ar putea interesa: Căderea părului toamna - tot ce trebuie să știi!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.facebook.com/photo/?fbid=477659547707452&set=a.477659514374122