În această perioadă avem obiceiul să mâncăm mai mult sau cel puÈ›in să consumăm alimente È™i preparate mai grele, de sezon, care ar putea să ne afecteze digestia. Iată câteva sfaturi pentru a stimula tranzitul È™i a te bucura de perioada Sărbătorilor:
Consumă alimente care facilitează digestia
Celebrul `un măr pe zi` are un rol foarte important pentru digestie, dar și o mulțime de alte beneficii, din cauza conținutului mare de fibre și pectine care diminuează timpul tranzitului. De asemenea, fructele galbene precum bananele, papaya, mango au vitamina A și enzime care facilitează digestia. Perele, ghimbirul sunt la fel de bune pentru un tranzit mai ușor, dar și legume precum ridichi, morcovi, salată verde, praz sau dovlecel.
Mestecă bine
Digestia începe din gură. Mestecând bine vei uÈ™ura activitatea tubului digestiv È™i vei evita balonarea după masă. Când mesteci bine, pentru că durează puÈ›in mai mult, sucurile gastrice au timp să se secrete, iar digestia È™i absorbÈ›ia se vor face mult mai bine.
Te-ar putea interesa: De ce să pui vâsc la uÈ™a de la intrare, de Crăciun È™i Anul Nou!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/digestie-sanatoasa-inima-sanatoasa