În această perioadă avem obiceiul să mâncăm mai mult sau cel puțin să consumăm alimente și preparate mai grele, de sezon, care ar putea să ne afecteze digestia. Iată câteva sfaturi pentru a stimula tranzitul și a te bucura de perioada Sărbătorilor:
Consumă alimente care facilitează digestia
Celebrul `un măr pe zi` are un rol foarte important pentru digestie, dar și o mulțime de alte beneficii, din cauza conținutului mare de fibre și pectine care diminuează timpul tranzitului. De asemenea, fructele galbene precum bananele, papaya, mango au vitamina A și enzime care facilitează digestia. Perele, ghimbirul sunt la fel de bune pentru un tranzit mai ușor, dar și legume precum ridichi, morcovi, salată verde, praz sau dovlecel.
Mestecă bine
Digestia începe din gură. Mestecând bine vei ușura activitatea tubului digestiv și vei evita balonarea după masă. Când mesteci bine, pentru că durează puțin mai mult, sucurile gastrice au timp să se secrete, iar digestia și absorbția se vor face mult mai bine.
Te-ar putea interesa: De ce să pui vâsc la ușa de la intrare, de Crăciun și Anul Nou!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/digestie-sanatoasa-inima-sanatoasa