Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 14 Mai 2022

        Îmbunătățește textura și gustul preparatelor pe bază de carne de pui și vei obține o masă pe placul tuturor. Ține cont de aceste secrete dacă vrei ca puiul tău să aibă o crustă savuroasă, iar interiorul să fie delicios și fraged. 

 

Uleiul trebuie să fie suficient de fierbinte

        Înainte să pui carnea la prăjit trebuie să te asiguri că uleiul este suficient de fierbinte. În acest fel, căldura uleiului va transforma sucurile puiului în aburi, iar carnea se va găti numai bine. Trebuie să știi că uleiul nu intră în carne, doar rumenește stratul de la suprafață și dă savoare și textură ciocănelelor, aripioarelor sau pulpelor, oricărei parte a puiului. 

 

Trucuri pentru a prăji corect carnea de pui:

  • Părțile centrale ale puiului care au mușchi lungi, groși și carnea mai albă nu au multe sucuri naturale și se usucă mai repede;
  • Părțile superioare ale pulpelor de pui au carne mai moale, mai închisă la culoare și mai suculentă;
  • Când prăjești un pui, porționează-l în bucăți cât mai egale;
  • Puiul întreg se prepară cel mai bine în cuptor;
  • Pieptul se prepară cel mai bine dacă este dezosat și curățat de piele;
  • Copănelele ies mai bune dacă sunt prăjite cu os, iar pielea este opțională;
  • Bucățile de pui sunt mai savuroase dacă, înainte de a le prăji, se dau prin pesmet sau fulgi de porumb. Spre deosebire de carnea de vită care rămâne suculentă când este pusă pe foc, cea de pui își pierde umiditatea și se usucă. Dar dacă are o crustă, un înveliș, uleiul va rămâne în exterior, în timp ce carnea din interior se gătește în aburul format din sucurile proprii.

 

 

Citește și: Ce să bei la prima oră a dimineții pentru a avea o piele tânără și frumoasă!

 

 

Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!

 

 

Sursa foto: https://laprovincia.ro/retete/aripioare-de-pui/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Vitamina D - De ce este bine să o iei zilnic și din ce alimente o poți obține
Vitamina D contribuie la buna funcționare a organismului, precum și ...
 
Patru beneficii extraordinare ale propolisului
Propolisul este un antibiotic natural care poate distruge bacterii, ci...
 
Cum să scapi de adicția de zahăr
Oboseala, stresul și lipsa de energie pot fi factorii principali în ...
 
3 piese vestimentare pe care trebuie să le cumperi în sezonul de reduceri
Sezonul de reduceri, indiferent că este în magazine fizice sau onlin...
 
Cum să-ți prepari un fond de ten acasă
Fondul de ten nu este folosit doar pentru a acoperi imperfecțiunile, ...
 
Greșeli care grăbesc îmbătrânirea tenului
Soarele, deși prietenul omului, are cel mai mare efect de îmbătrân...
 
Rețetă rapidă de supă de linte
Lintea este unul dintre cele mai bune alimente de consumat în perioad...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
La noapte se schimbă ora! Un medic spune la ce riscuri suntem expuși

» 25 Martie 2023 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Coreea de Nord a testat o dronă subacvatică ce poate forma tsunami-uri radioactive

» 24 Martie 2023 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Uleiul de chimen negru, beneficii extraordinare pentru păr

» 24 Martie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În Parcul Național Cozia a venit primăvara

» 24 Martie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Primele microbuze electrice sunt în probe pe drumurile din Deva

» 24 Martie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
Primăria Craiova anunță restricții de trafic în zona pasajului Electroputere

» 23 Martie 2023 | Comentarii 0