Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 14 Mai 2022

        Îmbunătățește textura și gustul preparatelor pe bază de carne de pui și vei obține o masă pe placul tuturor. Ține cont de aceste secrete dacă vrei ca puiul tău să aibă o crustă savuroasă, iar interiorul să fie delicios și fraged. 

 

Uleiul trebuie să fie suficient de fierbinte

        Înainte să pui carnea la prăjit trebuie să te asiguri că uleiul este suficient de fierbinte. În acest fel, căldura uleiului va transforma sucurile puiului în aburi, iar carnea se va găti numai bine. Trebuie să știi că uleiul nu intră în carne, doar rumenește stratul de la suprafață și dă savoare și textură ciocănelelor, aripioarelor sau pulpelor, oricărei parte a puiului. 

 

Trucuri pentru a prăji corect carnea de pui:

  • Părțile centrale ale puiului care au mușchi lungi, groși și carnea mai albă nu au multe sucuri naturale și se usucă mai repede;
  • Părțile superioare ale pulpelor de pui au carne mai moale, mai închisă la culoare și mai suculentă;
  • Când prăjești un pui, porționează-l în bucăți cât mai egale;
  • Puiul întreg se prepară cel mai bine în cuptor;
  • Pieptul se prepară cel mai bine dacă este dezosat și curățat de piele;
  • Copănelele ies mai bune dacă sunt prăjite cu os, iar pielea este opțională;
  • Bucățile de pui sunt mai savuroase dacă, înainte de a le prăji, se dau prin pesmet sau fulgi de porumb. Spre deosebire de carnea de vită care rămâne suculentă când este pusă pe foc, cea de pui își pierde umiditatea și se usucă. Dar dacă are o crustă, un înveliș, uleiul va rămâne în exterior, în timp ce carnea din interior se gătește în aburul format din sucurile proprii.

 

 

Citește și: Ce să bei la prima oră a dimineții pentru a avea o piele tânără și frumoasă!

 

 

Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!

 

 

Sursa foto: https://laprovincia.ro/retete/aripioare-de-pui/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
De ce să mănânci banane - 5 motive
Bananele sunt printre cele gustoase și hrănitoare fructe.
 
Cinci fructe care conțin mult zahăr
Se recomandă ca aceste fructe să fie consumate cu moderație, deoare...
 
Măslinele care curăță colesterolul și hrănesc creierul
Iată care sunt cele mai bune măsline și de ce ar trebui să le cons...
 
Ce semne îți dă pielea atunci când nu bei apă destulă
Deshidratarea afectează și părul, nu doar pielea.
 
Mâncăruri care dau dependență fără să știi. Cum poți să te oprești din a le consuma
Există mâncăruri care dau dependență, chiar dacă pare greu de cr...
 
Ce să bei la prima oră a dimineții pentru a avea o piele tânără și frumoasă
Apa îmbogățită cu diverse substanțe te poate ajuta să ai o piele...
 
Secrete pentru cele mai bune preparate cu pui crocant și fraged
Carnea de pui este pe placul tuturor, iar dacă este gătită corect, ...
 
Cum să faci kefir acasă
Kefirul este recunoscut pentru beneficiile pe care le aduce sănătă...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Augustin Viziru: Mi-am bătut joc de bani mulți. Ce spune actorul despre copilăria sa

» 25 Mai 2022 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Avertizare de Cod galben pentru 21 de județe, până joi, 26 mai

» 25 Mai 2022 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Ce poți curăța cu o băutură de tip cola

» 25 Mai 2022 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
La anul va avea loc „Noaptea Muzeelor la Sate” sau „Nocturna Rurală”

» 25 Mai 2022 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARGES
 
De la toamnă, copiii din Bascov vor merge la o nouă creșă

» 25 Mai 2022 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GALATI
 
A fost finalizată investiția pe DJ254: 15,4 kilometri au fost modernizați

» 24 Mai 2022 | Comentarii 0