Să urmezi instrucțiunile pentru un desert delicios este simplu, dar asamblarea și decorarea lui va fi mai complicată. Iată câteva sfaturi pentru a prepara cele mai bune și frumoase prăjituri:
1. Scoate toate ingredientele, măsoară-le și pune-le la îndemână
Evită să strici o rețetă pentru că a trebuit să cauți un ingredient. Procesul de gătire va fi mai lin dacă ți-ai rezervat câteva minute pentru a pregăti tot ce ai nevoie.
2. Tava unsă cu unt rece
Dacă o rețetă cere acest lucru, folosește unt de la frigider, este mult mai eficient și mai ieftin decât un spray pentru gătit.
3. Lasă aluatul fursecurilor la frigider înainte să-l modelezi
Coacerea aluatului care a stat în frigider va încetini răspândirea lui în tavă, prin urmare fursecurile vor avea exact forma pe care o dorești.
4. Lasă prăjiturelele pe un grătar să se răcească 5 minute
Deși este tentant să mănânci un fursec fierbinte direct din tavă, lasă-le mai bine să se răcorească 5 minute pe un grătar. În felul acesta aerul va circula printre ele și vor avea textura ideală: crocant la exterior, fraged în interior.
5. Subțiază ciocolata topită cu o picătură de ulei
Dacă topești ciocolată pentru glazurare, pune puțin ulei de cocos în timp ce e pe foc. Vei obține o textură netedă și mai subțire, numai bună de folosit.
6. Presară puțin zahăr ca să „hrănești” drojdia
În cazul în care folosești drojdie uscată activă, pune puțin zahăr în amestecul ei.
7. Răcește crema sau glazura înainte de decorare
Glazura trebuie să fie rece, pentru că este mai ușor de lucrat cu ea, dar și pentru că nu vrei să ți se topească și să se împrăștie crema atunci când torni glazura peste.
8. Taie deserturile reci cu un cuțit fierbinte
Ca să eviți ca glazura sau crema să rămână pe cuțit atunci când tai tortul, asigură-te că desertul și tortul nu au aceeași temperatură. Trece cuțitul prin apă fierbinte când tai un desert rece și invers. Nu uita să ștergi cuțitul înainte de felieri.
9. Prepară frișca într-un castron rece
Frișca va avea o textură mai bună de lucrat dacă o prepari într-un castron rece, așa că bagă castronul la frigider cu 30 de minute înainte să bați frișca.
10. Pune puțină cremă pe platou înainte de a monta tortul
Ca să fi sigură că tortul rămâne în același loc și nu alunecă în timp ce îl decorezi, pune puțină cremă pe platou înainte de a plasa primul blat.
Citește și: Secrete de frumusețe din Egiptul Antic!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://foodstory.ro/diverse/lectia-de-gatit-trucuri-pentru-decorat-torturi-mereu-frumoase