Să urmezi instrucÈ›iunile pentru un desert delicios este simplu, dar asamblarea È™i decorarea lui va fi mai complicată. Iată câteva sfaturi pentru a prepara cele mai bune È™i frumoase prăjituri:
1. Scoate toate ingredientele, măsoară-le È™i pune-le la îndemână
Evită să strici o reÈ›etă pentru că a trebuit să cauÈ›i un ingredient. Procesul de gătire va fi mai lin dacă È›i-ai rezervat câteva minute pentru a pregăti tot ce ai nevoie.
2. Tava unsă cu unt rece
Dacă o reÈ›etă cere acest lucru, foloseÈ™te unt de la frigider, este mult mai eficient È™i mai ieftin decât un spray pentru gătit.
3. Lasă aluatul fursecurilor la frigider înainte să-l modelezi
Coacerea aluatului care a stat în frigider va încetini răspândirea lui în tavă, prin urmare fursecurile vor avea exact forma pe care o doreÈ™ti.
4. Lasă prăjiturelele pe un grătar să se răcească 5 minute
DeÈ™i este tentant să mănânci un fursec fierbinte direct din tavă, lasă-le mai bine să se răcorească 5 minute pe un grătar. În felul acesta aerul va circula printre ele È™i vor avea textura ideală: crocant la exterior, fraged în interior.
5. Subțiază ciocolata topită cu o picătură de ulei
Dacă topeÈ™ti ciocolată pentru glazurare, pune puÈ›in ulei de cocos în timp ce e pe foc. Vei obÈ›ine o textură netedă È™i mai subÈ›ire, numai bună de folosit.
6. Presară puÈ›in zahăr ca să „hrăneÈ™ti” drojdia
În cazul în care foloseÈ™ti drojdie uscată activă, pune puÈ›in zahăr în amestecul ei.
7. RăceÈ™te crema sau glazura înainte de decorare
Glazura trebuie să fie rece, pentru că este mai uÈ™or de lucrat cu ea, dar È™i pentru că nu vrei să È›i se topească È™i să se împrăștie crema atunci când torni glazura peste.
8. Taie deserturile reci cu un cuțit fierbinte
Ca să eviÈ›i ca glazura sau crema să rămână pe cuÈ›it atunci când tai tortul, asigură-te că desertul È™i tortul nu au aceeaÈ™i temperatură. Trece cuÈ›itul prin apă fierbinte când tai un desert rece È™i invers. Nu uita să È™tergi cuÈ›itul înainte de felieri.
9. Prepară friÈ™ca într-un castron rece
FriÈ™ca va avea o textură mai bună de lucrat dacă o prepari într-un castron rece, aÈ™a că bagă castronul la frigider cu 30 de minute înainte să baÈ›i friÈ™ca.
10. Pune puÈ›ină cremă pe platou înainte de a monta tortul
Ca să fi sigură că tortul rămâne în acelaÈ™i loc È™i nu alunecă în timp ce îl decorezi, pune puÈ›ină cremă pe platou înainte de a plasa primul blat.
Citește și: Secrete de frumusețe din Egiptul Antic!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://foodstory.ro/diverse/lectia-de-gatit-trucuri-pentru-decorat-torturi-mereu-frumoase