Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 13 Ianuarie 2021

        Să urmezi instrucțiunile pentru un desert delicios este simplu, dar asamblarea și decorarea lui va fi mai complicată. Iată câteva sfaturi pentru a prepara cele mai bune și frumoase prăjituri:

 

1. Scoate toate ingredientele, măsoară-le și pune-le la îndemână

        Evită să strici o rețetă pentru că a trebuit să cauți un ingredient. Procesul de gătire va fi mai lin dacă ți-ai rezervat câteva minute pentru a pregăti tot ce ai nevoie.

 

2. Tava unsă cu unt rece

        Dacă o rețetă cere acest lucru, folosește unt de la frigider, este mult mai eficient și mai ieftin decât un spray pentru gătit. 

 

3. Lasă aluatul fursecurilor la frigider înainte să-l modelezi

        Coacerea aluatului care a stat în frigider va încetini răspândirea lui în tavă, prin urmare fursecurile vor avea exact forma pe care o dorești.

 

4. Lasă prăjiturelele pe un grătar să se răcească 5 minute

        Deși este tentant să mănânci un fursec fierbinte direct din tavă, lasă-le mai bine să se răcorească 5 minute pe un grătar. În felul acesta aerul va circula printre ele și vor avea textura ideală: crocant la exterior, fraged în interior.

 

5. Subțiază ciocolata topită cu o picătură de ulei

        Dacă topești ciocolată pentru glazurare, pune puțin ulei de cocos în timp ce e pe foc. Vei obține o textură netedă și mai subțire, numai bună de folosit. 

 

6. Presară puțin zahăr ca să „hrănești” drojdia

        În cazul în care folosești drojdie uscată activă, pune puțin zahăr în amestecul ei. 

 

7. Răcește crema sau glazura înainte de decorare

        Glazura trebuie să fie rece, pentru că este mai ușor de lucrat cu ea, dar și pentru că nu vrei să ți se topească și să se împrăștie crema atunci când torni glazura peste.

 

8. Taie deserturile reci cu un cuțit fierbinte

        Ca să eviți ca glazura sau crema să rămână pe cuțit atunci când tai tortul, asigură-te că desertul și tortul nu au aceeași temperatură. Trece cuțitul prin apă fierbinte când tai un desert rece și invers. Nu uita să ștergi cuțitul înainte de felieri.

 

9. Prepară frișca într-un castron rece

        Frișca va avea o textură mai bună de lucrat dacă o prepari într-un castron rece, așa că bagă castronul la frigider cu 30 de minute înainte să bați frișca.

 

10. Pune puțină cremă pe platou înainte de a monta tortul

        Ca să fi sigură că tortul rămâne în același loc și nu alunecă în timp ce îl decorezi, pune puțină cremă pe platou înainte de a plasa primul blat. 

 

 

Citește și: Secrete de frumusețe din Egiptul Antic!

 

 

Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!

 

 

Sursa foto: ://foodstory.ro/diverse/lectia-de-gatit-trucuri-pentru-decorat-torturi-mereu-frumoase


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Patru sfaturi care te vor ajuta să ai un ten mai frumos
Multe obiceiuri simple ne pot ajuta să avem și să menținem tenul m...
 
Când este cazul să arunci produsele de beauty
Cosmeticele, la fel ca alimentele, au un termen de valabilitate ce ar ...
 
Combinații alimentare care ard grăsimile
3 combinații alimentare care te vor ajuta să slăbești.
 
Top trei mituri despre bere
Berea este una dintre cele mai populare băuturi vara, dar bărbații ...
 
Curiozități despre Sfântul Nicolae, ocrotitorul copiilor, al marinarilor, brutarilor, femeilor nemăritate și al celor acuzați pe nedrept
Pe 6 decembrie este sărbătoarea Sfântului Nicolae, păstrată atât...
 
Tehnici de machiaj recomandate tenului gras
Tenul gras se recunoaște ușor datorită aspectului lucios în specia...
 
6 vitamine bune pentru ten
Iată care sunt cele mai eficiente vitamine pentru un ten sănătos ș...
 
Cum prepari cel mai bun sos pesto
Rețetă de sos pesto.
 
 
 
 
SANATATE
 
Medic: Pandemia se va întinde până la începutul lui 2023/ Omicron ar putea însemna începutul sfârșitului

» 09 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Din 10 decembrie, noi restricții pentru persoanele care intră în România

» 07 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Ai grijă de sănătatea familiei: Cum să alegi săpunul potrivit pentru iarnă

» 09 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cascada Lotrișor, unică în România
VALCEA
» 09 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VRANCEA
 
Primăria Suraia organizează Festivalul Brazilor de Crăciun

» 09 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Timișoara a emis, după luni bune, autorizația de construire pentru reabilitarea Gării de Nord

» 07 Decembrie 2021 | Comentarii 0