Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 13 Ianuarie 2021

        Să urmezi instrucțiunile pentru un desert delicios este simplu, dar asamblarea și decorarea lui va fi mai complicată. Iată câteva sfaturi pentru a prepara cele mai bune și frumoase prăjituri:

 

1. Scoate toate ingredientele, măsoară-le și pune-le la îndemână

        Evită să strici o rețetă pentru că a trebuit să cauți un ingredient. Procesul de gătire va fi mai lin dacă ți-ai rezervat câteva minute pentru a pregăti tot ce ai nevoie.

 

2. Tava unsă cu unt rece

        Dacă o rețetă cere acest lucru, folosește unt de la frigider, este mult mai eficient și mai ieftin decât un spray pentru gătit. 

 

3. Lasă aluatul fursecurilor la frigider înainte să-l modelezi

        Coacerea aluatului care a stat în frigider va încetini răspândirea lui în tavă, prin urmare fursecurile vor avea exact forma pe care o dorești.

 

4. Lasă prăjiturelele pe un grătar să se răcească 5 minute

        Deși este tentant să mănânci un fursec fierbinte direct din tavă, lasă-le mai bine să se răcorească 5 minute pe un grătar. În felul acesta aerul va circula printre ele și vor avea textura ideală: crocant la exterior, fraged în interior.

 

5. Subțiază ciocolata topită cu o picătură de ulei

        Dacă topești ciocolată pentru glazurare, pune puțin ulei de cocos în timp ce e pe foc. Vei obține o textură netedă și mai subțire, numai bună de folosit. 

 

6. Presară puțin zahăr ca să „hrănești” drojdia

        În cazul în care folosești drojdie uscată activă, pune puțin zahăr în amestecul ei. 

 

7. Răcește crema sau glazura înainte de decorare

        Glazura trebuie să fie rece, pentru că este mai ușor de lucrat cu ea, dar și pentru că nu vrei să ți se topească și să se împrăștie crema atunci când torni glazura peste.

 

8. Taie deserturile reci cu un cuțit fierbinte

        Ca să eviți ca glazura sau crema să rămână pe cuțit atunci când tai tortul, asigură-te că desertul și tortul nu au aceeași temperatură. Trece cuțitul prin apă fierbinte când tai un desert rece și invers. Nu uita să ștergi cuțitul înainte de felieri.

 

9. Prepară frișca într-un castron rece

        Frișca va avea o textură mai bună de lucrat dacă o prepari într-un castron rece, așa că bagă castronul la frigider cu 30 de minute înainte să bați frișca.

 

10. Pune puțină cremă pe platou înainte de a monta tortul

        Ca să fi sigură că tortul rămâne în același loc și nu alunecă în timp ce îl decorezi, pune puțină cremă pe platou înainte de a plasa primul blat. 

 

 

Citește și: Secrete de frumusețe din Egiptul Antic!

 

 

Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!

 

 

Sursa foto: ://foodstory.ro/diverse/lectia-de-gatit-trucuri-pentru-decorat-torturi-mereu-frumoase


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee
Nu toate produsele naturale au beneficii asupra tenului.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
Sfaturi practice legate de mașina de spălat
Iată câteva lucruri care te vor ajuta să păstrezi hainele mai frum...
 
Cele mai bune surse vegetale de proteine
Cantitatea de proteină pe care o consumăm zilnic este foarte importa...
 
Cum alegi nuanța de blush perfectă pentru tine
Blush-ul adaugă o notă de prospețime și vitalitate tenului.
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Mare sărbătoare la Tulcea cu ocazia Floriilor, Paștelui și zilei de 1 Mai

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0