SandviÅŸuri italieneÅŸti
Excelente când ai mai mulÅ£i prieteni în vizită
Ingrediente
1 franzelă de 800g
ulei de măsline pentru servit
2 linguri pastă de roşii uscate la soare
200g de brânză provolone, tăiată în felii (dacă nu găseÅŸti, poÅ£i folosi 2 bulgări de mozzarella în loc de unul)
140g felii de şuncă
1 selecţie din toppingurile tale preferate de pizza
1 bulgăre de mozzarella, feliat
chipsuri, castraveţi muraţi mici şi ceapă murată pentru servit
Mod de preparare
1. Se taie franzela în jumătate pe lungime, lasând-o ataÅŸată pe o parte, ÅŸi se desface ca o carte. Se scoate o parte din miez (se poate folosi pentru pesmet) apoi se stropeÅŸte cu ulei de măsline din plin. Se unge cu pastă de roÅŸii pe ambele părÅ£i, apoi se aÅŸază toppingurile în straturi. Se începe cu brânza ÅŸi ÅŸunca, apoi restul de toppinguri preferate ÅŸi se încheie cu mozzarella. Se presară cu oregano, se asezonează cu sare ÅŸi piper, apoi se închide sandviÅŸul ÅŸi se presează cu mâinile, ca să se aplatizeze. Se înfăşoară strâns în folie de aluminiu. Se poate face cu o zi înainte ÅŸi se păstrează la frigider.
2. Pentru servit, se încălzeÅŸte cuptorul la 180º C/gaz 4. Se aÅŸază sandviÅŸul învelit în folie direct pe raftul cuptorului ÅŸi se lasă 30 de minute dacă a stat la temperatura camerei ÅŸi 35 de minute dacă a stat la frigider. Se scoate pe un tocător, se desface folia ÅŸi se taie în ÅŸase sandviÅŸuri. Se serveÅŸte cu boluri de chipsuri, castraveÅ£i ÅŸi ceapă murată.
Sursa foto: goodfood.ro