Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
APERITIV
Adaugat: 17 Iunie 2013    Actualizat: 21 Iulie 2013

Sandvişuri italieneşti

 

   Excelente când ai mai mulţi prieteni în vizită

Ingrediente 

1 franzelă de 800g
ulei de măsline pentru servit
2 linguri pastă de roşii uscate la soare
200g de brânză provolone, tăiată în felii (dacă nu găseşti, poţi folosi 2 bulgări de mozzarella în loc de unul)
140g felii de şuncă
1 selecţie din toppingurile tale preferate de pizza 
1 bulgăre de mozzarella, feliat
chipsuri, castraveţi muraţi mici şi ceapă murată pentru servit

Mod de preparare

1. Se taie franzela în jumătate pe lungime, lasând-o ataşată pe o parte, şi se desface ca o carte. Se scoate o parte din miez (se poate folosi pentru pesmet) apoi se stropeşte cu ulei de măsline din plin. Se unge cu pastă de roşii pe ambele părţi, apoi se aşază toppingurile în straturi. Se începe cu brânza şi şunca, apoi restul de toppinguri preferate şi se încheie cu mozzarella. Se presară cu oregano, se asezonează cu sare şi piper, apoi se închide sandvişul şi se presează cu mâinile, ca să se aplatizeze. Se înfăşoară strâns în folie de aluminiu. Se poate face cu o zi înainte şi se păstrează la frigider.

2. Pentru servit, se încălzeşte cuptorul la 180º C/gaz 4. Se aşază sandvişul învelit în folie direct pe raftul cuptorului şi se lasă 30 de minute dacă a stat la temperatura camerei şi 35 de minute dacă a stat la frigider. Se scoate pe un tocător, se desface folia şi se taie în şase sandvişuri. Se serveşte cu boluri de chipsuri, castraveţi şi ceapă murată.

Sursa foto: goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0