Salatele de vară trebuie să conțină o bază sănătoasă cum ar fi frunzele de salată, rucola, spanac, etc. Următorul ingredient îl constituie proteinele care pot proveni din carne slabă, ciuperci, ouă fierte sau brânză. Atunci când vreți să preparați o salată de vară, amestecați cât mai multe legume și cât mai colorate, acestea vor da un aspect deosebit și un gust extraordinar. Uleiul ar fi ideal să fie de măsline, ori de avocado sau orice alt sortiment plin de nutrienți. Când tăiați legumele, aveți grijă să nu le mărunțiti prea tare și să folosiți ingredientele cele mai proaspete, iar dressingul să fie numai pentru ajutor, nu ca si gust principal.
1. Salată de ton cu porumb, ou fiert, castraveți, ardei și roșii
Carnea de pește va oferi un aport suplimentar de proteine, împreună cu oul fiert. Se pot pune și ciuperci, iar combinația rezultată va fi extraordinară. Legumele să fie cât mai proaspete și nu uitați să le spălați bine înainte.
2. Salată verde cu brânză, mere și nucă
Aceasta este o combinație foarte interesantă, ținând cont de gustul pe care îl au merele și nucile. Pentru un plus de savoare, se poate folosi urdă și ca potențatori de gust puteți folosi un dressing cu diverse tipuri de iaurt, maioneză sau uleiuri.
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://stirimondene.fanatik.ro/reteta-zilei-salata-cu-ton-si-oua-fierte-18428141