Budinca de fructe
Ingrediente:
1 kg mix de fructe (banane, kiwi, capsuni, cirese, mere, pere, afine etc)
150 g zahar
3 albusuri
4 linguri de zahar
Mod de preparare:
Fierbe fructele cu 150 g zahar si putina apa, dupa care paseaza-le cu ajutorul unui robot. Toarna compozitia intr-un vas adanc si deasupra toarna albusurile bature spuma cu cele 4 linguri de zahar. Lasa budinca la cuptor pana se rumeneste, dupa care garniseste-o cu bucati proaspete de capsuni sau orice alt fruct vrei. Pofta buna, bebe!
Papanasi cu branza dulce
Ingrediente:
500g branza dulce de vaci
1 ou
9 linguri de pesmet
un praf de sare
Zahar tos
scortisoara
smantana dulce
Mod de preparare:
Mixeaza bine branzica, oul si pesmetul, apoi adauga praful de sare. Modeleaza globulete cu mana si adauga-le in apa clocotita pana se fierb. Scoate-le pe un servet, tavaleste-le prin zahar si scortisoara si rasfata-le cu smantana dulce si putina dulceata, daca vrei!
Budinca de gris
Ingrediente:
500 ml lapte
80 g gris
40 g unt
jumatate de portocala
4 oua
3 linguri de zahar
un praf de sare
seminte de vanilie
stafide
Mod de preparare:
In primul rand trebuie sa bati albusurile spuma cu cele 2 linguri de zahar si cu o lingura de zeama de portocala, dupa care sa adaugi grisul in ploaie, plus stafidele. Toarna compozitia intr-o forma tapetata cu unt si faina si da-o la cuptor cam jumatate de ora. In paralel, pe foc domol, fierbe laptele cu o lingura de zahar, semintele de vanilie si praful de sare. Candbudinca de gris a devenit aurie, scoate-o si rastoarna-o pe o farfurie, dupa care insiropeaza-o cu laptele dulceag si aromat, pana ce se absoarbe in totalitate.
Budinca de dovlecei cu branza
Ingrediente:
2 galbenusuri
2 albusuri
2 lingurite cu unt
o lingura de faina
200 g branza de vaci
2 dovlecei
Mod de preparare:
Curata dovleceii, taie-i rondele, fierbe-i si apoi paseaza-i cu furculita. Amesteca branzica, galbenurile, faina si untul si incorporeaza apoi pasta de dovlecei. Peste acest mix toarna albusurile batute spuma.Toarna totul intr-o forma tapetata cu faina si unt si lasa la cuptor 30 de minute.
Budinca de pui cu verdeata
Ingrediente:
200g piept de pui fiert
1 lingurita pesmet
1 lingurita de unt
busuioc, marar, patrunjel
3 oua
100 g smantana
piper, sare
Mod de preparare:
Intr-un castron, amesteca smantana, ouale batute bine, pesmetul si verdeata tocata marunt. Adauga si bucatelele de pui, untul si asezoneaza cu putina sare si piper. Toarna compozitia in forme tapetate cu faina si unse cu unt si da-le la cuptor timp de 25 de minute.
Budinca de legume
Ingrediente:
Morcovi
buchetele de broccoli
buchetele de conopida
ardei gras
mazare
fasole verde
telina
ceapa verde
unt
pesmet
2 cani cu smantana
fasii de cascaval
2 oua
sare
Mod de preparare:
Toate legumele trebuie tocata cubulete marunte. Apoi amesteca smantana cu cele doua oua si incorporeaza totul. Aseaza compozitia intr-o forma de sticla incasabila unsa cu unt si tapetata cu pesmet, iar pe deasupra presara putin cascaval. Da totul la cuptor pentru 30 de minute.
sursa foto: http://3.bp.blogspot.com/-ZaSZsLEkAFI/UD6-CTSxu9I/AAAAAAAAKTk/X2NAph7aprc/s1600/P8170051.JPG