Pilaful este un preparat obișnuit în bucătăria românească, dar îndrăgit pentru savoarea sa și pentru simplitatea cu care se face, și chiar și așa este întâlnit și în restaurante unde se servește atât ca garnitură, dar și ca fel principal.
Aparent banal, pilaful poate căpăta un gust excepțional dacă se folosește un ingredient simplu, prezent în orice frigider. Dacă nu ai făcut până acum pilaf după următoarea rețetă, merită să încerci, și vei vedea că aroma acestei mâncări devine inconfundabilă.
Ingrediente pentru rețetă clasică de pilaf:
- o cană mare de orez;
- un morcov;
- un ardei roșu;
- 100 grame de ciuperci (sau după preferință);
- sare și piper după gust;
- pătrunjel verde tocat pentru servit.
Pentru ca pilaful să aibă un gust aparte și o textură cremoasă, gospodinele iscusite folosesc grăsimea de pasăre. Iată cum se prepară pilaful clasic cu grăsime de pasăre:
La o cană de orez se folosesc aproximativ 3 căni de apă, iar totul se fierbe cu grăsimea de pasăre. Morcovul se spală și se curăță, la fel și ardeiul, apoi se toacă mărunt. Ciupercile se spală și se taie codițele, după care se toacă felii subțiri - se pot folosi și ciuperci din conservă, dar atenție la cantitatea de sare adăugată.
Toate legumele se pun într-o tigaie cu unt, sare și piper, și se călesc ușor. Când orezul este aproape fiert, se pun legumele și se mai lasă pe foc câteva minute pentru a se combina aromele. Pentru servire se presară pătrunjel verde pe deasupra. Se poate servi alături de carne de pui la grătar, sau pește.
Te-ar putea interesa: Cuiburile de rândunele - De ce să nu le dărâmi, și nu e vorba de superstiții!
Urmărește-ne pe Facebook, pentru noutăți din mai multe domenii!
Sursa foto: https://www.youtube.com/watch?v=mButac0VzFI