Pastele nu trebuie neapărat să fie percepute ca „o bombă calorică”. Preparate cu sosul potrivit, ele pot fi chiar o masă sănătoasă. Iată o rețetă de sos verde, plin de verdețuri bogate în antioxidanți și grăsimi sănătoase ce vor da un echilibru perfect pastelor tale.
Ai nevoie de:
- un avocado copt
- 30 grame frunze de kale
- 30 grame pătrunjel
- 30 grame baby spanac
- 10 g coriandru
- 3 căței de usturoi
- 150 ml lapte vegetal
- 2 lingurițe drojdie inactivă
- o linguriță de oregano uscat
- sucul de la o jumătate de lămâie
- sare și piper după gust.
Cum se prepară? Spală toate verdețurile și lasă-le la scurs pentru o jumătate de oră. Între timp, pune pe aragaz o oală cu apă pentru paste, curăță usturoiul, pregătește avocado-ul și stoarce lămâia. Când a început să fiarbă apa, pune pastele și frunzele de kale. După ce a clocotit 2-3 minute, scoate frunzele și pune-le într-un bol pentru blender, iar peste ele pune restul ingredientelor pentru sos și mixează.
Într-o tigaie pune o lingură de ulei de măsline, apoi sosul și lasă să se încălzească pentru câteva minute, amestecând constant. După ce s-au fiert pastele, scurge-le și pune-le și pe ele în tigaie. Servește cald cu parmezan răzuit pe deasupra.
Citește și: De ce să folosești balsam în rutina de îngrijire a părului!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.kudika.ro/articol/good-vibes/64578/cel-mai-verde-sos-pentru-paste-plin-de-antioxidanti-grasimi-sanatoase-si-arome-bogate.html