Reteta de post – Sarmale cu ciuperci
Ingrediente:
o varza murata
500 g ciuperci
o cana orez
3 cepe
3 linguri ulei
2 morcovi(optional)
3 linguri pasta de tomate
o legatura marar
sare
piper
un praf cimbru uscat
Preparare:
Toci marunt ciupercile, tai cepele si morcovii si le calesti impreuna in ulei.
Dupa ce le-a scazut zeama, adaugi orezul impreuna cu mararul tocat. Le mai calesti putin, apoi torni peste ele o cana cu apa clocotita. Condimentezi cu sare, piper si cimbru, si mai lasi pe foc un sfert de ora.
Intre timp alegi foile de varza, inlaturi nervurile groase si le tai bucati. Pui un strat subtire de varza tocata pe fundul oalei in care urmeaza sa fierbi sarmalele.
Pui 2 linguri de umplutura pe foaia de varza si rulezi. Pui sarmalele una langa alta, pe straturi in oala. Dupa fiecare strat presari 1-2 pumni de varza tocata.
Cand termini toata varza si toata umplutura, torni peste sarmale, sa le acopere un deget, apa fierbinte amestecata cu bulionul.
Asezi pe foc, cu capac si cand incepe sa fiarba le dai la cuptorul bine incins, la foc mic, pt cca 2 – 3 ore.
Sursa foto: Facebook.com