Această supă, pe care probabil ai încercat-o în copilărie, este foarte gustoasă, hrănitoare și plină de vitamine. E mâncarea ideală atunci când simți nevoia de ceva cald și proaspăt, dar în același timp și ușor. În plus, această supă oferă energie organismului și un boost sistemului imunitar.
Ai nevoie de:
- 500 ml supă vegetală sau supă de pui;
- 2 linguri de amidon de porumb;
- 1 linguriță de ghimbir măcinat;
- 1/4 linguriță de usturoi granulat;
- 3 ouă;
- 1/2 linguriță de ulei de semințe de susan prăjite;
- 3 cepe verzi, feliate fin;
- opțional: 30 gr boabe de porumb;
- sare de mare și piper negru proaspăt râșnit.
Cum se prepară? Se amestecă, la temperatura camerei, supa de pui sau legume cu amidonul, ghimbirul și usturoiul granulat. După ce se pun pe foc și încep să fiarbă, se amestecă din când în când. Se bat ouăle într-un bol, iar în timp ce supa clocotește se amestecă în mijlocul ei cu un tel sau cu o furculiță pentru a crea un vârtej, apoi se toarnă ouăle, continuând amestecarea pentru a crea zdrențele. Se oprește focul, se adaugă uleiul de susan, ceapa verde și porumbul, se potrivește de gust (sare și piper) și se servește caldă.
Citește și: 5 culori pe care le poți folosi ca bază pentru a obține ținute perfecte!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.retetedecasa.com/cum-sa-faci-zdrente-de-ou-pentru-ciorba/