Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 09 Septembrie 2019

Comentarii 0 Comentarii

        Vinetele sunt legume îndrăgite de toată lumea care însă, pot fi preparate doar în câteva feluri. Rețeta de vinete umplute pane este mai rar întâlnită, dar se pregătește foarte simplu și rezultatul va încânta cu siguranță papilele gustative chiar și ale celor mai pretențioși gurmanzi.

 

Ai nevoie de:

  • 2 vinete proaspete;
  • 500 de grame de carne tocată de vită;
  • 1 legătură de ceapă verde;
  • 1 lingură praf de usturoi sau usturoi proaspăt;
  • 1 lingură praf de ghimbir sau ghimbir proaspăt;
  • 2-3 linguri sos de soia;
  • sare și piper după gust.

Pentru aluat:

  • o cană de făină;
  • apă. 

Cum se prepară?

        Vinetele de spală bine și se taie în felii de circa 1,5 cm care se taie la rândul lor în două, cu grijă să nu se separe cele două bucăți. Se presară cu sare și se lasă să stea aproximativ 20 de minute. Între timp se prepară umplutura: se amestecă ceapa verde mărunțită cu carnea tocată de vită și cu sosul de soia, praful de usturoi și ghimbirul. Se umplu vinetele cu amestecul de carne tocată. Din făină și din apă se prepară un aluat ca cel de clătite. Se pun feliile de vinete umplute în aluat și se acoperă bine, după care se prăjesc în baie de ulei până capătă o culoare frumoasă. Focul să nu fie dat foarte mare, pentru a nu se arde vinetele, iar carnea să aibă timp să se facă. Se servesc calde cu orice garnitură și, bineînțeles, mămăliguță.

 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://saffronanddates.blogspot.com/2013/11/vinete-umplute-pane.html://bucatarul.tv/vinete-pane-cu-carne-in-stil-chinezesc-un-rasfat-culinar-din-bucataria-asiatica/


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Menta, planta care nu ar trebui să lipsească din casă
De ce nu ar trebui să lipsească menta din casă?
 
Cum să arate părul vopsit acasă ca la salon?
Secretul unui păr care să arate vopsit ca la salon, chiar și atunci...
 
Sfaturi pentru a avea unghii frumoase și sănătoase
Mic ghid de îngrijire pentru unghii frumoase și sănătoase.
 
Rețetă de încercat la cină: Vinete umplute pane
O rețetă cu vinete foare simplă de preparat.
 
De ce ar trebui să consumăm un măr în fiecare zi
Un măr pe zi, ține doctorul departe!
 
Greșeli de evitat atunci când aplici mascara
Ai folosit un rimel de calitate și te confrunți cu gene încărcate ...
 
Ce poți să mănânci pentru a scăpa de stres
Există câteva alimente care au efecte benefice asupra sistemului ner...
 
Trucuri utile în gospodărie ce au la bază balsamul de rufe
Balsamul de rufe are mai multe întrebuințări în gospodărie.
 
 
 
 
BEAUTY
 
Cele mai bune remedii pentru buzele crăpate

» 23 Septembrie 2019 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Accesoriul sezonului: bentița. Cum să o porți

» 22 Septembrie 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Trucuri utile în gospodărie ce au la bază balsamul de rufe

» 21 Septembrie 2019 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Cum să arate părul vopsit acasă ca la salon?

» 20 Septembrie 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
De ce ar trebui să consumăm un măr în fiecare zi

» 19 Septembrie 2019 | Comentarii 0