Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 09 Septembrie 2019

Comentarii 0 Comentarii

        Vinetele sunt legume îndrăgite de toată lumea care însă, pot fi preparate doar în câteva feluri. Rețeta de vinete umplute pane este mai rar întâlnită, dar se pregătește foarte simplu și rezultatul va încânta cu siguranță papilele gustative chiar și ale celor mai pretențioși gurmanzi.

 

Ai nevoie de:

  • 2 vinete proaspete;
  • 500 de grame de carne tocată de vită;
  • 1 legătură de ceapă verde;
  • 1 lingură praf de usturoi sau usturoi proaspăt;
  • 1 lingură praf de ghimbir sau ghimbir proaspăt;
  • 2-3 linguri sos de soia;
  • sare și piper după gust.

Pentru aluat:

  • o cană de făină;
  • apă. 

Cum se prepară?

        Vinetele de spală bine și se taie în felii de circa 1,5 cm care se taie la rândul lor în două, cu grijă să nu se separe cele două bucăți. Se presară cu sare și se lasă să stea aproximativ 20 de minute. Între timp se prepară umplutura: se amestecă ceapa verde mărunțită cu carnea tocată de vită și cu sosul de soia, praful de usturoi și ghimbirul. Se umplu vinetele cu amestecul de carne tocată. Din făină și din apă se prepară un aluat ca cel de clătite. Se pun feliile de vinete umplute în aluat și se acoperă bine, după care se prăjesc în baie de ulei până capătă o culoare frumoasă. Focul să nu fie dat foarte mare, pentru a nu se arde vinetele, iar carnea să aibă timp să se facă. Se servesc calde cu orice garnitură și, bineînțeles, mămăliguță.

 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://saffronanddates.blogspot.com/2013/11/vinete-umplute-pane.html://bucatarul.tv/vinete-pane-cu-carne-in-stil-chinezesc-un-rasfat-culinar-din-bucataria-asiatica/


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Ce plante stimulează memoria și concentrarea
Capacitatea de concentrare poate fi crescută cu ajutorul unor remedii...
 
Gutuia - miracolul toamnei
Beneficii surprinzătoare ale gutuilor.
 
Cum să scapi de cearcăne în 10 minute
Cearcănele au numeroase cauze, iar cea mai frecventă este numărul d...
 
Sfaturi pentru reorganizarea garderobei
Iată cum poți scăpa de senzația aceea enervantă care apare atunci...
 
Cum alegi rochița de ocazie perfectă pentru fetița ta
Trei pași pentru a alege o rochie de ocazie perfectă pentru fetița ...
 
Măști faciale pentru tenul sensibil la frig
Vântul, frigul, ieșirea de la cald la rece, stresul sărbătorilor, ...
 
Cum să realizezi un machiaj cu look natural pentru birou
Machiajul care oferă un look natural este tot mai căutat, mai ales d...
 
Ovăzul - recomandat în orice dietă
Ce beneficii are ovăzul consumat în timpul unei diete și nu numai. ...
 
 
 
 
SANATATE
 
Cum îți păstrezi unghiile sănătoase în sezonul rece

» 21 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
DIETA & FITNESS
 
Ceaiul de coada-calului, ideal pentru a pierde în greutate

» 20 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Patru măști sau exfoliante DIY cu zaț de cafea

» 19 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Cum să alegi cel mai bun palton de damă

» 18 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Machiajul la 30 de ani - tot ce trebuie să știi

» 17 Noiembrie 2019 | Comentarii 0