Vinetele sunt legume îndrăgite de toată lumea care însă, pot fi preparate doar în câteva feluri. Rețeta de vinete umplute pane este mai rar întâlnită, dar se pregătește foarte simplu și rezultatul va încânta cu siguranță papilele gustative chiar și ale celor mai pretențioși gurmanzi.
Ai nevoie de:
Pentru aluat:
Cum se prepară?
Vinetele de spală bine și se taie în felii de circa 1,5 cm care se taie la rândul lor în două, cu grijă să nu se separe cele două bucăți. Se presară cu sare și se lasă să stea aproximativ 20 de minute. Între timp se prepară umplutura: se amestecă ceapa verde mărunțită cu carnea tocată de vită și cu sosul de soia, praful de usturoi și ghimbirul. Se umplu vinetele cu amestecul de carne tocată. Din făină și din apă se prepară un aluat ca cel de clătite. Se pun feliile de vinete umplute în aluat și se acoperă bine, după care se prăjesc în baie de ulei până capătă o culoare frumoasă. Focul să nu fie dat foarte mare, pentru a nu se arde vinetele, iar carnea să aibă timp să se facă. Se servesc calde cu orice garnitură și, bineînțeles, mămăliguță.
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://saffronanddates.blogspot.com/2013/11/vinete-umplute-pane.html://bucatarul.tv/vinete-pane-cu-carne-in-stil-chinezesc-un-rasfat-culinar-din-bucataria-asiatica/