Remediile naturale nu ar trebui să înlocuiască sfatul medicului, dar acestea pot fi soluții simple pentru a ameliora și ajuta la tratarea răcelii. Alimentele pot ajuta organismul să lupte contra răcelii și, uneori chiar acționează precum `antibioticele naturale`. Iată ce putem consuma pentru a scăpa mai repede de răceală:
1. Usturoi
Din cele mai vechi timpuri usturoiul a fost considerat un antiviral natural care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor. Conține foarte mulți antioxidanți, astfel contribuie la întărirea sistemului imunitar.
2. Ghimbir
Conține shogaol, zingeron și gingerol, trei nutrienți cu proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene. În timpul răcelii, ghimbirul poate fi consumat ca ceai sau ca atare pentru a calma inflamația de la nivelul gâtului și pentru a ameliora simptomele sinuzitei, febrei și infecțiilor. De asemenea, ajută la eliminarea mucozităților, prin urmare la o respirație mai bună.
3. Ceai verde
Este considerat un antibiotic natural și un antioxidant puternic. Conține vitamine din grupa B, A, E și C dar și minerale precum fier, calciu, fosfor și potasiu, aminoacizi, glucide, tanin, uleiuri volatile, teina, flavonoide, alcaloizi, iar toate acestea stimulează sistemul imunitar și cresc rezistența organismului în lupta cu infecțiile.
4. Tinctura de propolis și echinaceea
Se poate adăuga câte o linguriță în ceai, dimineața și seara. De asemenea, echinaceea se poate consuma și ca supliment alimentar sub formă de extract, tinctură sau comprimate. Se recomandă administrarea lor încă de la debutul gripei pentru a ajuta corpul să lupte cu virusul.
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://institutorondonia.com.br/11-remedios-para-o-resfriado-comum-e-a-gripe-que-voce-pode-fazer-em-casa/