Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
FELURI PRINCIPALE
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Rață crocantă cu piersici, în stil chinezesc

 

      Piersicile îmbogățite cu aromă de susan înlocuiesc clasicul sos de prune, iar orezul servit alături va capta tot gustul dulce-acrișor al acestora.

Ingrediente

1 rață de aproximativ 2-2,5kg
1 piersică
2 lingurițe amestec chinezesc de 5 condimente
2 lingurițe de piper Sichuan
2 lingurițe sare de mare
orez basmati și ceapă verde tocată, pentru servit

Pentru piersici
5 piersici, tăiate pe jumătate și curățate de sâmbure
2 linguri de miere
2 linguri oțet de orez
3 linguri ulei de susan
2 linguri de ghimbir proaspăt, tocat
6 linguri de sos hoisin
2 lingurițe semințe de susan

Mod de preparare

1. Se încinge cuptorul la 140° C/gaz 1. Se înțeapă din loc în loc pielea de rață (nu apăsa prea tare, altfel vei străpunge carnea și se va elibera toată zeama, iar friptura va fi prea uscată). Se așază piersica întreagă în interiorul raței și i se leagă bine picioarele, folosind o sfoară alimentară. Se folosește un mojar cu pistil pentru a zdrobi amestecul chinezesc de 5 condimente, piperul Sichuan și sarea de mare. Amestecul obținut se presară peste rață și se masează bine pentru ca aromele să pătrundă bine carnea. Se așază rața cu pieptul în jos într-o tavă și se dă la cuptor timp de trei ore.

2. Între timp, se pun jumătățile de piersici, cu miezul în sus, într-un vas termorezistent. Se amestecă bine mierea, oțetul de orez, uleiul de susan, ghimbirul, sosul hoisin și trei linguri de apă. Se toarnă sosul format peste piersici și se presară și semințele de susan.

3. Se scoate rața din cuptor și se colectează grăsimea rămasă în tavă. Se schimbă temperatura cuptorului la 200° C/gaz 6 și se întoarce rața cu pieptul în sus. Se mai lasă în cuptor 30 de minute, până când devine rumenă și crocantă. În acest moment se pun și piersicile în cuptor, pe un raft inferior tăvii cu rața. Acestea se scot odată cu rața și se servește totul cu orez basmati și ceapă verde tocată.

4. V.N. per porție: 809 kilocalorii, 31g proteine, 65g grăsimi, 18g grăsimi saturate, 24g carbohidrați, 2g fibre, 21g zahăr, 3,1g sare

Sursa foto: www.goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Sarea de baie - tipuri și beneficii
Sarea de baie se folosește încă din cele mai vechi timpuri pentru a...
 
Băuturi pentru slăbit pe care să le consumi înainte de culcare
Persoanele care nu dorm suficient pot avea probleme cu greutatea.
 
5 pași pentru a merge grațios pe tocuri
Mersul pe tocuri este o adevărată provocare pentru multe dintre feme...
 
Mituri alimentare de care poți să uiți
Deși sunt promovate frecvent ca reguli pentru o sănătate de fier, p...
 
Cum să arăți mai tânără cu un singur produs de makeup
Un celebru make-up artist spune că anticearcănul este singurul produ...
 
Măști cu ulei de cocos pentru a repara părul degradat
Uleiul de cocos este un ingredient de bază în ritualurile de îngrij...
 
Cum să ai gene lungi și frumoase cu ceaiuri naturale
Nu trebuie să apelezi la gene false sau tratamente costitisoare pentr...
 
Trei rețete ideale de smoothie pentru micul dejun
Smoothie-ul este un mic dejun bogat în nutrienți, pentru dimineți p...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
The Motans, declarații șocante: „Nu cred în instituția căsătoriei”

» 03 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Nelu Tătaru, despre prelungirea stării de alertă: Dacă se va impune...

» 03 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Pudra bronzantă - la ce o mai poți folosi

» 03 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Foișorul de Foc din București sau Muzeul Național al Pompierilor
BUCURESTI - ILFOV
» 03 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Primăriile din Gorj amână plata salariilor funcționarilor din lipsă de bani

» 03 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Primarul Adrian Dobre, noi măsuri pentru schimbarea imaginii orașului

» 02 Iulie 2020 | Comentarii 0