Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
FELURI PRINCIPALE
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Rață crocantă cu piersici, în stil chinezesc

 

      Piersicile îmbogățite cu aromă de susan înlocuiesc clasicul sos de prune, iar orezul servit alături va capta tot gustul dulce-acrișor al acestora.

Ingrediente

1 rață de aproximativ 2-2,5kg
1 piersică
2 lingurițe amestec chinezesc de 5 condimente
2 lingurițe de piper Sichuan
2 lingurițe sare de mare
orez basmati și ceapă verde tocată, pentru servit

Pentru piersici
5 piersici, tăiate pe jumătate și curățate de sâmbure
2 linguri de miere
2 linguri oțet de orez
3 linguri ulei de susan
2 linguri de ghimbir proaspăt, tocat
6 linguri de sos hoisin
2 lingurițe semințe de susan

Mod de preparare

1. Se încinge cuptorul la 140° C/gaz 1. Se înțeapă din loc în loc pielea de rață (nu apăsa prea tare, altfel vei străpunge carnea și se va elibera toată zeama, iar friptura va fi prea uscată). Se așază piersica întreagă în interiorul raței și i se leagă bine picioarele, folosind o sfoară alimentară. Se folosește un mojar cu pistil pentru a zdrobi amestecul chinezesc de 5 condimente, piperul Sichuan și sarea de mare. Amestecul obținut se presară peste rață și se masează bine pentru ca aromele să pătrundă bine carnea. Se așază rața cu pieptul în jos într-o tavă și se dă la cuptor timp de trei ore.

2. Între timp, se pun jumătățile de piersici, cu miezul în sus, într-un vas termorezistent. Se amestecă bine mierea, oțetul de orez, uleiul de susan, ghimbirul, sosul hoisin și trei linguri de apă. Se toarnă sosul format peste piersici și se presară și semințele de susan.

3. Se scoate rața din cuptor și se colectează grăsimea rămasă în tavă. Se schimbă temperatura cuptorului la 200° C/gaz 6 și se întoarce rața cu pieptul în sus. Se mai lasă în cuptor 30 de minute, până când devine rumenă și crocantă. În acest moment se pun și piersicile în cuptor, pe un raft inferior tăvii cu rața. Acestea se scot odată cu rața și se servește totul cu orez basmati și ceapă verde tocată.

4. V.N. per porție: 809 kilocalorii, 31g proteine, 65g grăsimi, 18g grăsimi saturate, 24g carbohidrați, 2g fibre, 21g zahăr, 3,1g sare

Sursa foto: www.goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cum să îți pregătești corect grădina la început de primăvară
Primăvara este anotimpul reînnoirii, deci momentul perfect să îți...
 
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0