După cum scrie exquis.ro, amestecul sănătos de legume, apă, condimente și ierburi aromatice, te ajută să scapi de kilogramele în plus, să ușurezi digestia și să elimini toxinele.
Mai mult ca sigur îți este cunoscută noțiunea de `supă pentru slăbit`, dar multitudinea rețetelor te-a împiedicat în a face o alegere. Mai jos sunt trei rețete care vor veni în sprijinul tău, vor ajuta organismul să elimine mai ușor și mai repede toxinele acumulate și sunt perfecte pentru o cură de slăbit. Pe parcursul unei astfel de diete, se recomandă și consumul de apă, care ajută la eliminarea surplusurilor existente.
Supă cremă de broccoli
Acest preparat se află în topul supelor care ajută la pierderea kilogramelor în plus. Iată cum se prepară:
Ai nevoie de:
două cești și jumătate de buchețele de broccoli
trei tulpini de țelină mărunțită
o ceapă
o ceașcă de kale sau spanac
doi morcovi
două căni de supă de legume
o jumătate de linguriță de sare
sucul de la o jumătate de lămâie
două linguri de ulei de cocos.
Se topește uleiul într-o oală, apoi se adaugă broccoli, țelina, ceapa și morcovii. Se lasă la călit timp de cinci minute amestecând continuu. Apoi se adaugă supa și restul ingredientelor. Se fierbe până când toate legumele sunt moi, se amestecă, și supa este omogenă și groasă. Se pune în blender până are textura unei creme și este gata de servit.
Supă de ghimbir și morcovi
Amestecul format din morcovi, ghimbir și usturoi este tot ce are nevoie corpul tău pentru a-și menține greutatea în limitele dorite de tine. Morcovii au multiple beneficii pentru ochi, piele și liniște. Usturoiul, considerat un antibiotic natural, va ține bolile departe, iar ghimbirul te va ajuta să îți sculptezi silueta, favorizând arderile și topirea țesutului adipos. Îți trebuie:
un kilogram de morcovi
două cepe
șase cești de supă de legume sau apă
trei linguri de ghimbir proaspăt ras
o ceașcă de lapte de cocos
două linguri de ulei de cocos
sare de mare și piper după gust.
Se pun morcovii la fiert, tăiați rondele, împreună cu usturoiul și supa sau apa. Când încep să clocotească se dă focul mic și se lasă la fiert până se sotează ceapa cu uleiul de cocos. Se amestecă supa cu ceapa și se mixează în blender. După se adaugă laptele de cocos și condimentele după gust. Astfel ai obținut o masă sănătoasă, rapidă, sățioasă și gustoasă.
Supa cu năut
Năutul este o leguminoasă cu adevărate proprietăți terapeutice, bogată în lipide, amidon, zaharuri, săruri minerale dar și vitamine, mai ales C și D. Este recunoscut pentru faptul că este complet din punct de vedere nutrițional și că ajută foarte mult mai ales persoanele care fac efort în fiecare zi. În plus este un antiseptic extraordinar, ajută la eliminarea acidului uric în exces, dar și a ciocurilor.
Se pune la înmuiat năutul, de seara până dimineața, apoi se fierbe. Într-un litru de apă se fierb 100 de grame de năut și 150 grame de orz. După fierbere, se adaugă sare și piper după gust, se mixează și la servire se adaugă pătrunjel tocat pentru un plus de savoare. Se consumă pe parcursul întregii zile. O cură cu năut nu trebuie să depășească trei zile. După această perioadă, se poate consuma la o singură masă pe zi, pentru a aduce un aport nutrițional minunat organismului.
Sursa photo: //www.google.ro/search?q=supa+crem%C4%83+de+broccoli&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiapY7WrsvbAhVOJlAKHdIfC0kQ_AUICigB&biw=1920&bih=925#imgrc=XWj4gjuqKB-3XM: