Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
DESERT
Adaugat: 23 Mai 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

                                                                Prajitura Hamburg

 

Daca iti doresti sa te delectezi cu un desert nou, incearca prajitura Hamburg. Reteta propusa de noi este putin diferita fata de cele de cofetarie, dar este mai usor de preparat si la fel de gustoasa. Afla cum se pregateste acest desert minunat!

Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de gatire: 40-45 de minute
Timp total: o ora (aproximativ)
Metoda de preparare: coacere
Dificultatea retetei: medie

Ingrediente necesare

- 200 g de faina

- 200 ml de lapte

- 3 linguri de cacao

- 4 galbenusuri de ou

- 100 g de unt

- 200 g de zahar tos

- o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu

- dulceata de visine (optional)

Pentru crema

- 200 g de zahar pudra

- doua linguri de suc de lamaie

- 4 albusuri de ou

Iata cum poti sa prepari prajitura Hamburg

1. Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga cacao si unt si omogenizeaza compozitia.

2. Bicarbonatul de sodiu se stinge cu putin suc de lamaie sau cu otet, dupa care se adauga peste celelalte ingrediente. Spre final se pun laptele si faina treptat, pentru a nu face cocoloase. Se tapeteaza o tava potrivita cu hartie de copt, se toarna compozitia in ea si se introduce in cuptor pentru jumatate de ora.

3. In acest timp se prepara si crema pentru prajitura. Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul pudra si la final se pun doua linguri de suc de lamaie. Crema trebuie sa fie batuta tare, pentru a se ingrosa.

4. Se scoate blatul din cuptor, se intinde un strat de dulceata de visine peste el, apoi se toarna si crema. Pentru un aspect aparte si mai aproape de cel al prajiturilor de cofetarie, poti sa modelezi crema in diferite forme.

5. Tava se introduce din nou in cuptor pentru un sfert de ora. Cand prajitura Hamburg este gata, se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se taie si se scoate din tava.

Sursa foto: recipetools.gotdns.com


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee
Nu toate produsele naturale au beneficii asupra tenului.
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
Sfaturi practice legate de mașina de spălat
Iată câteva lucruri care te vor ajuta să păstrezi hainele mai frum...
 
Cum alegi nuanța de blush perfectă pentru tine
Blush-ul adaugă o notă de prospețime și vitalitate tenului.
 
Cele mai bune surse vegetale de proteine
Cantitatea de proteină pe care o consumăm zilnic este foarte importa...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
EDAMAME: Trei lucruri importante pe care să le știi despre ele

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
La sfârșitul lunii se redeschide Domeniul Regal Săvârșin cu un târg de primăvară

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0