Plantele aromatice în mâncare dau un gust mai intens, un plus de savoare, transformă o mâncare banală într-un preparat delicios și toți cei prezenți la masă vor aprecia efortul și vor rămâne impresionați. De aceea este bine să găsim un loc în casă pentru câteva ghivece cu plante aromatice. Iată câteva idei care nu ar trebui să lipsească din bucătărie.
Busuiocul. Pe lângă faptul că parfumează toată încăperea și alungă insectele, busuiocul dă o aromă puternică legumelor la grătar, iar pastele vor fi mult mai gustoase cu două, trei frunze proaspete tocate pe deasupra. Și gustul cărnii va fi mai intens cu ajutorul busuiocului proaspăt.
Pătrunjel. Pe lângă faptul că este delicios, are și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Este bogat în vitamina C și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Se poate presăra întreg sau mărunțit peste fripturi, salate, garnituri sau în ciorbe. În plus, dacă ai mâncat ceapă sau usturoi și vrei să scapi mai repede de miros mestecă una sau două frunze de pătrunjel proaspăt.
Coriandru. În afara bucătăriei, din cauza proprietăților sale terapeutice, este folosit pentru tincturi și uleiuri volatile. Este soluția perfectă pentru cei care suferă de alergii sau probleme abdominale, dar nu este indicat femeilor însărcinate. La gătit se poate adăuga în mâcărurile care conțin carne încă din faza preparării, este ideal în bucătăria asiatică.
Rozmarinul. Plin de substanțe antioxidante, puternic antifungic și antiseptic; pentru cei cu probleme intestinale este extrem de recomandat. Se poate adăuga la salate, mâncăruri de legume sau preparate din carne, dar merge de minune și cu roșiile, vinetele, dovleceii și cartofii rumeniți.
Aceste plante sunt ușor de păstrat în casă și ne vor ajuta să ne bucurăm de mese delicioase. Merită încercate!
Sursa photo: //www.google.ro/search?q=condimente+crescute+in+casa&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjCwbf1w8jcAhWSL1AKHaPTAEoQ_AUICigB&biw=1920&bih=925#imgrc=qghGMyD_IWTsoM: