Dacă ești la dietă și nu știi ce să mai mănânci, încearcă piureul de conopidă. Pe lângă faptul că are mult mai puțini carbohidrați decât cel de cartofi și se poate consuma foarte bine alături de carne și salată, piureul de conopidă este delicios și sănătos.
Ingrediente:
- o conopidă
- apă sau supă stock de pasăre sau legume în care să fierbi conopida
- 1 linguriță de sare
- 1 cub de unt (aproximativ 25 de grame)
- 1 legătură de mărar sau pătrunjel (după preferință)
- piper
- 2 căței de usturoi crud sau copt, opțional.
Pregătire
Conopida se taie buchețele și se spală sub jet de apă, după care se pune la fiert pentru circa 20 de minute, din momentul în care începe să fiarbă. Conopida trebuie să fie bine fiartă, dar nu excesiv, pentru că altfel piureul va ieși prea moale. Lasă să se scurgă de apă câteva minute, apoi pune buchețelele în blender, adaugă unt și usturoi și mixează până obții consistența unui piure. Potrivește de sare și piper, iar la final presară pătrunjel sau mărar tocat mărunt.
Citește și: Trucuri pentru a obține un blat de tort pufos!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://foodika.ro/2020/10/29/piure-de-conopida-cu-unt-si-usturoi/