La pregatirea piftiei, se folosesc cap, picioare si urechi de porc.
Se spala cu multa atentie si se pun la fiert cu apa rece si sare.
Se inlatura spuma.
Se fierbe cca. 3 ore, pana cand carnea se desprinde de pe os si o picatura de zeama pusa pe farfurie se incheaga.
Se scoate carnea de pe oase si se aseaza pe farfurii.
Se degreseaza zeama si se adauga usturoi pisat. Se lasa sa se limpezeasca, apoi se strecoara.
Se pune zeama in fiecare farfurie, atat cat sa acopere carnea si se lasa la rece, ca sa se inchege.
Cand se taie porcul in gospodarie, se pune la fiert si sorici, care ajuta la inchegarea zemei. La asezarea in farfurii, carnea se acopera cu cate o bucata de sorici fiert, dand astfel un aspect mai frumos preparatului.
Continuând să utilizați site-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor pentru a îmbunătăți navigarea site-ului, pentru a analiza utilizarea site-ului și a asista la eforturile noastre de marketing. Sunt de acord