Există mai multe aspecte pe care orice gospodină, și nu numai, trebuie să le aibă în vedere atunci când cumpără legume. De regulă, când mergem la piață sau la supermarket ne orientăm ca verdețurile pe care le punem în coș să nu fie pătate sau lovite, dar acestea nu sunt singurele criterii atunci când vine vorba de legume sănătoase.
1. Atenție la culoare
Cele mai bune sunt legumele care au o nuanță intensă, ele sunt pline de vitamine și minerale. De asemenea, culoarea trebuie să fie uniformă, astfel știi că sunt coapte cât trebuie. Legumele cu o nuanță pală ori cu o strălucire albicioasă sau lăptoasă au fost crescute într-un sol nepotrivit și nu au avut parte de lumina soarelui.
2. Greutatea potrivită
Trebuie alese legumele cele mai grele, comparativ cu mărimea lor. Dacă sunt ușoare, înseamnă că au un miez sec sau o textură neplăcută. O greutate mai mare reprezintă garanția unui miez cu un conținut optim de apă și vitamine. Ca să vezi diferența, ține în mână mai multe legume în același timp.
3. Textură fermă, dar nu foarte tari
Cu alte cuvinte, crocante și zemoase, așa ar trebui să fie legumele ideale. Nu cumpăra legume moi în totalitate sau numai pe o parte, dar nici pe cele prea tari. Spre exemplu, în cazul morcovilor și la broccoli, acestea ar trebui să fie puțin flexibile, deci încearcă să le îndoi, dar ușor ca să nu le rupi.
4. Mirosul
Legumele crescute în mod natural au miros, toate. Nu la fel de pronunțat ca fructele, dar miros. Orientează-te către verdețurile cu o aromă specifică, dacă vrei să obți cele mai bune preparate și să ai siguranța unui aport optim de vitamine și minerale.
Citește și: Exerciții simple de făcut în casă, pentru un abdomen plat!
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.exquis.ro/legume-sunt-sanatoase-gatite-vezi-sunt/