Pateu aromat cu busuioc, vin şi stafide
Ingrediente
1 caserolă ficat de pui (aproximativ 400-500g)
60g de unt
1-2 căţei de usturoi
câteva frunze de busuioc
100g de stafide
câteva linguri de vin (alb sau roşu,de preferat dulce)
100ml de smântână lichidă
1 baghetă cu coaja crocantă sau nişte croasanţi proaspeţi, pentru servit
sare, piper
Mod de preparare
1. Se topeşte untul într-o tigaie şi se prăjeşte ficatul, aproximativ 5 minute. Când e aproape gata, se adaugă usturoiul şi busuiocul şi se mai lasă pe foc 1 minut.
2. Se aşază stafidele într-un castron mic, se acoperă cu vinul şi se pun 3 minute la microunde, pe treapta high, sau se aşază într-o tigaie pe foc şi se ţin până când absorb vinul şi se rehidratează.
3. Se răstoarnă tigaia cu ficatul prăjit în robotul de bucătărie şi se mixează până când iese o pastă omogenă. Se adaugă smântâna şi 2 linguri din vinul în care au stat stafidele şi se mixează din nou, până când compoziţa este foarte fină. Se ajustează gustul cu sare şi piper
4. Se ia un castron mic cu o bază mai largă, se tapetează cu folie alimentară, se presară la bază un strat de stafide, peste care se toarnă pasta de pate şi se dă la frigider. Se ţine la rece câteva ore, până se întăreşte, apoi se răstoarnă castronul pe o farfurie. Se serveşte cu baghetă crocantă sau cu croasante proaspete.
Sursa foto: goodfood.ro