Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
MACHIAJ
Adaugat: 22 Martie 2017    Actualizat: 22 Martie 2017

Pasteluri în machiaj - reguli de purtare a nuanţelor de vară

 

Odată cu venirea sezonului primăvară/vară şi tendinţele în machiaj pe care le aşteptam cu nerăbdare devin opţiuni potrivite, perfecte pentru o zi însorită şi pentru femeile cutezătoare, care îndrăznesc să poate pasteluri în machiaj, nuanţe puternice pe pleoape, buze sau pomeţi.

Nuanţe de bleu, roz, verde mentă, lila sau galben auriu sunt delicate şi feminine, păstrând o inocenţă specific adolescentină pe care o putem purta în dulcele stil clasic alături de o rochie înflorată şi o pălărie retro de soare. Mai mult, aceste superbe nuanţe de primăvară pot fi purtate şi de adeptele stilului edgy, prin intermediul unui trend foarte actual şi efervescent, punk reloaded.

Dacă ştim să le punem în valoare şi să le facem elementele statement din machiaj, fără a exagera şi a cădea în ridicol, vom obţine un look modern, extrem de chic şi potrivit atât în circustante casual, cât şi în scenarii mai rafinate.

Secretele purtării pastelurilor în machiaj sunt raportate la teoria cromatică în general şi la reperele estetice la care mulţi make-up artişti, inclusiv eu, încercăm să le respectăm în machiajele de beauty.

În continuare îţi voi prezenta câteva repere pe care poţi să le iei în calcul înainte de a face pasul curajos de a integra culoarea în machiajul zilnic şi în viaţa ta.

Pasteluri potrivite

Primăvara şi vara ai la dispoziţie o sumedenie de nuanţe pe care le poţi încerca pentru machiajul ochilor şi poţi alege dintr-o gamă destul de variată de pasteluri pentru un look chic şi fresh. Cu toate acestea, mă simt datoare să îţi spun faptul că, din experienţă, majoritatea femeilor arată cel mai bine purtând nuanţe de lila, bleu ciel sau roz delicat.

Asta nu înseamnă că nu poţi purta şi nuanţe de galben, verde praz sau orange estompat, ultima chiar fiind foarte recomandată femeilor cu ochii albaştri, care doresc să pună nuanţa irisului în evidenţă. Însă cele mai multe din cazuri, aceste culori sunt evitate din cauza faptului că sunt neobişnuite în machiajul ochilor în stare pură, luminoasă, ci de regulă sunt accente de culoare în machiaje mai elaborate.

Un alt subiect tabu pe care ar trebui să îl desfiinţăm odată şi pentru totdeauna. O linie de verde proaspăt trasată cu un creion dermatograf pe linia genelor inferioare, o tuşă de orange vivace plasată pe între linia pliului şi arcadă, într-un fel de banană deschisă minimalist sau pur şi simplu accente de galben solar plasate strategic în colurile interne ale ochilor sunt la fel de eficiente pentru a realiza un machiaj perfect pentru vară, precum acest superb look afişat de Ginnifer Goodwin.

Da, cu albastru şi roz suntem familiarizate din moda anilor '80 şi da, aceasta a revenit spectaculos de rapid înapoi în tendinţele de pe podium, însă înainte de a desfiinţa celelalte nuanţe, acordă-le măcar o şansă şi s-ar putea să te surprindă.

Pasteluri în ton cu nuanţa tenului

Teoria cromatică îşi spune cuvântul şi atunci când vorbim de pasteluri, poate chiar faptul că trebuie să alegem din variantele care se potrivesc cu nuanţă tenului este şi mai importantă aici, dat fiind natura estompată a culorilor şi uşurinţa cu care pot reda o tentă bolnăvicioasă alese în necunoştinţă de cauză.

Galbenul, de exemplu, poate arăta superb pe anumite nuanţe de ten, cum ar fi cele bronzate, măslinii sau cu subton bej, neutru, însă nu va complimenta niciodată o femeie cu subton al pielii albastru.

Doamnele şi domnişoarele care au subtonul pielii cald pot purta cu succes nuanţe de verde sau oranj, pe când cele cu subton rece sunt mai avantajate de nuanţe de lila, roz şi albastru.

Estetic vorbind...

...trebuie să ştii că prea mult pastel inclus în machiaj poate da în ridicol. Cea mai mare greşeală pe care multe tinere domnişoare iubitoare de Starbucks şi macaroons o fac este să opteze pentru includerea aceleiaşi nuanţe pastel atât în machiajul ochilor, cât şi a buzelor şi a pomeţilor. Rezultatul este ţipător, Barbie-like în cele mai multe din cazuri şi îţi va anula trăsăturile.

În schimb, o idee foarte bună pentru a asorta machiajul ochilor cu buzele este de a opta pentru o nuanţă complementară - unde are sens, desigur. La fel de eficient este să păstrezi culoarea doar pe o singură trăsătură a feţei şi să adopţi un look natural în rest.

Primii paşi

Sunt conştientă de faptul că nu este uşor pentru oricine să poarte un machiaj viu colorat şi multe dintre voi încă trăiesc sub impresia că nu vi se potriveşte sau ca aţi trecut de vârsta la care astfel de look-uri erau permise.

Sfatul meu este să lăsaţi temerile deoparte şi să faceţi primii paşi înspre adoptarea pastelurilor în machiaj. Cea mai simplă metodă este să mergeţi pe nuanţele de roz, oricum regăsite în mod natural în blush şi gloss-ul de buze.

Ceva mai curajoasă însă în continuare o metodă destul de naturală şi discretă de a încorpora culoarea în machiajul în tendinţe în sezonul primăvară/vară este purtarea unui ruj portocaliu.

Orice ai alege, îţi stau la dispoziţie cu idei interesante de purtare şi multe încurajări. Adoptarea culorilor în machiaj este un pas pe care multe femei îl fac cu dificultate, însă în lumina tuturor informaţiilor pe care vi le-am oferit în acest material, sunt încrezătoare că măcar în sezonul primăvară/vară, veţi primi jovialitatea culorilor în stilurile de machiaj pe care le purtaţi. Go crazy!

Sursa foto: http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/2/1401/16248/10713934/10/pasteluri-machiaj-2.jpg?width=300


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0