Paste siciliene cu sardine și broccoli
Această combinație de arome este tipic siciliană. Stafidele sunt dulci, uleiul de măsline picant, semințele de pin crocante, iar sardinele sărate.
Ingrediente
5 linguri ulei de măsline extravirgin
500g de bucatini sau paste lungi similare spaghetelor
500g de broccoli, tăiat în buchețele și acestea tăiate pe jumătate dacă este nevoie
2 cepe roșii, feliate
4 căței de usturoi, feliați fin
1 bulb de fenicul, feliat foarte fin
50g de sardine sărate, proaspete sau dintr-o conservă de calitate
25g semințe de pin
25g de stafide
zeama și coaja rasă de la ½ lămâie
fulgi de chilli
Mod de preparare
1. Într-o cratiță mare, pune apă și o lingură de ulei la fiert. Când clocotește, adaugă pastele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe pachet. Adaugă broccoli în ultimele 5 minute.
2. Între timp, încinge uleiul rămas în altă cratiță mare. Adaugă ceapa și usturoiul și sotează-le timp de 2 minute. Adaugă feniculul și sotează alte câteva minute, până se înmoaie puțin. Mărunțește sardinele în cratița cu fenicul și amestecă.
3. Adaugă pastele, broccoli, semințele de pin și zeama de lămâie peste amestecul de fenicul. Amestecă bine, pentru ca pastele să absoarbă uleiul aromat, asezonează și servește-le imediat, cu coajă rasă de lămâie și fulgi de chilli presărați.
4. V.N. per porție: 462 kilocalorii, 18g proteine, 13g grăsimi, 2g grăsimi saturate, 67g carbohidrați, 7g fibre, 10g zahăr, 0,1g sare
Sursa foto: www.goodfood.ro