Paste integrale cu broccoli și migdale
Pastele sunt soluția rapidă pentru cină.
Ingrediente
2 linguri ulei de măsline extravirgin
1 ardei iute roșu, fără semințe și feliat (mai adaugă un ardei, dacă îți place picant)
3 căței de usturoi, feliați subțire
250g de spaghete integrale
300g de broccoli, tăiat în bucăți
coaja rasă de la 1 lămâie
25g fulgi de migdale, prăjiți
fâșii de parmezan, pentru servit
Mod de preparare
1. Pune apă cu puțină sare într-o cratiță și adu-o la punctul de fierbere. Între timp, încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare, adaugă ardeiul iute și usturoiul și sotează-le pe foc mic, până se rumenesc. Dă tigaia la o parte de pe foc.
2. Adaugă pastele în cratița cu apă și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe pachet. În ultimele 4 minute, adaugă broccoli în apa clocotită. Când pastele și broccoli sunt gata, scurge-le bine și adaugă-le în tigaia cu sosul de usturoi. Presară coaja rasă de lămâie și fulgii de migdale, apoi amestecă bine. Servește cu fâșii de parmezan.
3. V.N. per porție: 638 kilocalorii, 26g proteine, 82g carbohidrați, 23g grăsimi, 3g grăsimi saturate, 16g fibre, 6g zahăr, 0g sare
Sursa foto: www.goodfood.ro