Paste cu berbecuÈ› în stil grecesc
Ingrediente
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă mare, tocată
2 căței de usturoi, zdrobiți
500g carne tocată de berbecuț
1 linguriță de scorțișoară măcinată
1 cub pentru supă de vită bio
800g de roșii din conservă
1 lingură de oregano uscat
400g de paste scurte
250g de ricotta
50g de parmezan
50ml de lapte
pâine cu usturoi, pentru servit (opÈ›ional)
Mod de preparare
1. Încinge uleiul într-o cratiță mare, adaugă ceapa È™i soteaz-o 10 minute, până se înmoaie. Adaugă usturoiul È™i carnea tocată, dă focul mai mare È™i lasă carnea să se rumenească. Amestecă din când în când cu o lingură de lemn, pentru a o mărunÈ›i.
2. Când s-a rumenit complet, adaugă scorÈ›iÈ™oara, cubul pentru supă, roÈ™iile È™i oregano. Amestecă bine, acoperă cu un capac È™i lasă totul să fiarbă 15 minute, apoi îndepărtează capacul È™i mai lasă 15 minute, până când sosul se îngroașă.
3. Între timp, fierbe pastele conform instrucÈ›iunilor de pe pachet. Scurge-le bine. Încinge cuptorul la 200ºC/gaz 6.
4. Pune într-un bol ricotta, aproape toată cantitatea de parmezan È™i laptele, asezonează-le din belÈ™ug È™i amestecă-le cu pastele. AÈ™ază carnea într-un vas termorezistent, acoper-o cu amestecul de paste È™i presară parmezanul rămas. Dă totul la cuptor 30 de minute, până se rumeneÈ™te. ServeÈ™te cu pâine cu usturoi caldă, dacă doreÈ™ti.
5. V.N. per porție: 548 kilocalorii, 33g proteine, 21g grăsimi, 10g grăsimi saturate, 56g carbohidrați, 4g fibre, 8g zahăr, 1g sare
Sursa foto: goodfood.ro