Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
APERITIV
Adaugat: 17 Iunie 2013    Actualizat: 21 Iulie 2013

Pâine umplută cu şuncă, brânză şi cartofi

 

    Poate fi congelată înainte de a fi dată la cuptor.

Ingrediente

500g amestec de făină pentru pâine
500g de cartofi
1 plic de drojdie
2 linguriţe pudră de muştar
500ml smântână pentru gătit
175g de brânză cheddar maturată, rasă, plus extra pentru presărat
1 legătură mică de pătrunjel, tocat
puţină făină integrală, pentru blatul de lucru
1 legatură de ceapă verde, tăiată felii
400g felii groase de şuncă, tăiate cuburi, fără grăsime
1 lingură ulei de măsline, pentru uns
1 ou, bătut

Mod de preparare

1. Se pun amestecul de făină pentru pâine, drojdia şi pudra de muştar într-un bol şi se prepară conform instrucţiunilor de pe pachet. Se acoperă cu folie alimentară unsă cu ulei şi se lasă să crească aluatul 45-60 de minute, până îşi dublează volumul.

2. Între timp, se pun cartofii într-o cratiţă mare cu apă sărată care clocoteşte şi se lasă la fiert 10-12 minute, până se înmoaie. Se scurg, se lasă să se răcească, atât cât să îi poţi ţine în mână, se decojesc şi se taie cuburi, grosier.

3. Se amestecă smântâna cu brânza cheddar şi pătrunjelul. Se asezonează bine.

4. Se întinde aproape jumătate din aluat pe blatul de lucru tapetat cu făină, într-un cerc cu diametrul de 25cm – este mai uşor să îl întinzi cu făcăleţul şi apoi cu mâna, la extremităţi. Se aşază pe o tavă care încape şi în congelator. Se pune deasupra aluatului un strat uniform de cartofi, lăsând liberă o margine de 2-3cm. Peste cartofi se întinde jumătate din compoziţia de smântână. Se pune apoi stratul de ceapă verde, cel de şuncă şi restul compoziţiei de smântână. Se întinde încă o foaie de aluat, în acelaşi mod descris mai sus. Se taie pe dimensiunea necesară, se rulează peste marginile tăvii şi se sigilează prin presare. Se acoperă cu folie alimentară unsă cu ulei şi se poate congela până la două luni.

5. Se scoate din congelator în dimineaţa zilei în care doreşti să o serveşti şi se lasă la temperatura camerei 3 ore.

6. Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 3. Se unge plăcinta cu ou bătut, opţional se presară cu brânză şi se acoperă cu folie. Se coace o oră, se îndepărtează folia şi se mai coace o oră, până când se rumeneşte şi devine crocantă. Se verifică înfigând o scobitoare în mijloc.

7. V.N. per porţie: 607 kilocalorii, 25 g proteine, 37g grăsimi, 23g grăsimi saturate, 41g carbohidraţi, 3g fibre, 4g zahăr, 2,5g sare

Sursa foto: goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee
Nu toate produsele naturale au beneficii asupra tenului.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
Sfaturi practice legate de mașina de spălat
Iată câteva lucruri care te vor ajuta să păstrezi hainele mai frum...
 
Cele mai bune surse vegetale de proteine
Cantitatea de proteină pe care o consumăm zilnic este foarte importa...
 
EDAMAME: Trei lucruri importante pe care să le știi despre ele
Boabele tinere de soia sunt foarte gustoase și au o mulțime de benef...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Ministerul Muncii: Se pot angaja și plăti legal persoane pentru munci casnice

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Sosul de soia: Proprietăți și mod corect de utilizare

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Mare sărbătoare la Tulcea cu ocazia Floriilor, Paștelui și zilei de 1 Mai

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0