Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
APERITIV
Adaugat: 17 Iunie 2013    Actualizat: 21 Iulie 2013

Pâine umplută cu şuncă, brânză şi cartofi

 

    Poate fi congelată înainte de a fi dată la cuptor.

Ingrediente

500g amestec de făină pentru pâine
500g de cartofi
1 plic de drojdie
2 linguriţe pudră de muştar
500ml smântână pentru gătit
175g de brânză cheddar maturată, rasă, plus extra pentru presărat
1 legătură mică de pătrunjel, tocat
puţină făină integrală, pentru blatul de lucru
1 legatură de ceapă verde, tăiată felii
400g felii groase de şuncă, tăiate cuburi, fără grăsime
1 lingură ulei de măsline, pentru uns
1 ou, bătut

Mod de preparare

1. Se pun amestecul de făină pentru pâine, drojdia şi pudra de muştar într-un bol şi se prepară conform instrucţiunilor de pe pachet. Se acoperă cu folie alimentară unsă cu ulei şi se lasă să crească aluatul 45-60 de minute, până îşi dublează volumul.

2. Între timp, se pun cartofii într-o cratiţă mare cu apă sărată care clocoteşte şi se lasă la fiert 10-12 minute, până se înmoaie. Se scurg, se lasă să se răcească, atât cât să îi poţi ţine în mână, se decojesc şi se taie cuburi, grosier.

3. Se amestecă smântâna cu brânza cheddar şi pătrunjelul. Se asezonează bine.

4. Se întinde aproape jumătate din aluat pe blatul de lucru tapetat cu făină, într-un cerc cu diametrul de 25cm – este mai uşor să îl întinzi cu făcăleţul şi apoi cu mâna, la extremităţi. Se aşază pe o tavă care încape şi în congelator. Se pune deasupra aluatului un strat uniform de cartofi, lăsând liberă o margine de 2-3cm. Peste cartofi se întinde jumătate din compoziţia de smântână. Se pune apoi stratul de ceapă verde, cel de şuncă şi restul compoziţiei de smântână. Se întinde încă o foaie de aluat, în acelaşi mod descris mai sus. Se taie pe dimensiunea necesară, se rulează peste marginile tăvii şi se sigilează prin presare. Se acoperă cu folie alimentară unsă cu ulei şi se poate congela până la două luni.

5. Se scoate din congelator în dimineaţa zilei în care doreşti să o serveşti şi se lasă la temperatura camerei 3 ore.

6. Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 3. Se unge plăcinta cu ou bătut, opţional se presară cu brânză şi se acoperă cu folie. Se coace o oră, se îndepărtează folia şi se mai coace o oră, până când se rumeneşte şi devine crocantă. Se verifică înfigând o scobitoare în mijloc.

7. V.N. per porţie: 607 kilocalorii, 25 g proteine, 37g grăsimi, 23g grăsimi saturate, 41g carbohidraţi, 3g fibre, 4g zahăr, 2,5g sare

Sursa foto: goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Motive pentru care să nu te căsătorești până în 30 de ani
Căsătoria este un pas pe care o femeie trebuie să îl facă doar da...
 
Cum să ai picioare frumoase și sănătoase în 3 pași simpli
Odată cu înaintarea în vârstă femeile pot avea probleme cu picioa...
 
Cum să aranjezi o masă festivă
O dată ce vei cunoaște regulile de etichetă necesare aranjării une...
 
Idei de gustări delicioase și echilibrate pentru pachețelul de școală al copiilor
Asigurarea unei alimentații corespunzătoare pentru copii, atunci câ...
 
Ce nuanțe de ruj să eviți, dacă nu vrei să pari mai bătrână
Există câteva nuanțe de ruj ce subliniază semnele îmbătrânirii....
 
Murele – de ce să mănânci o mână pe zi
Te vei desfăta cu o aromă deosebită, iar organismul îți va mulțu...
 
Fă-l să îi fie dor de tine, mai ales dacă locuiți deja împreună
Vrei să menții flacăra pasiunii în cuplu? Iată câteva sfaturi. ...
 
Trucuri esențiale pentru a-ți menține frumusețea
O rutină de îngrijire bine stabilită îți va păstra frumusețea m...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Andreea Bălan, mesaj emoționant pentru iubitul cu 9 ani mai tânăr: Îl celebrez pe omul care mi-a arătat...

» 25 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Un liberal critică măsurile fiscale pe care vrea să le ia Guvernul

» 25 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Mituri despre păr, demontate de un hairstylist cunoscut

» 25 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Se vor lua măsuri pentru ca păsările din Deltă să nu mai fie amenințate de turismul agresiv

» 25 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GIURGIU
 
Persoanele care cultivă ilegal terenuri aparținând CJ Giurgiu, vor fi acționate în instanță

» 25 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CONSTANTA
 
Siguranța pietonilor, o prioritate a Primăriei Valu lui Traian

» 22 Septembrie 2023 | Comentarii 0