Pâine prăjită cu ricotta, sos de rucola şi seminţe de pin
Un aperitiv delicious
Ingrediente
3 fileuri de anşoa din conservă sau din borcan, scurse şi tocate grosier
½ sau 1 căţel de usturoi, tocat grosier
50g de rucola
20g frunze proaspete de busuioc
1 lingură de capere în saramură, scurse
coaja rasă de la 1 lămâie, sucul de la ½ lămâie
3 linguri ulei de măsline extravirgin, plus extra pentru servit
1 lingură seminţe de pin prăjite
100g de ricotta
pâine ţărănească pentru servit
Mod de preparare
1. Se aşază laolaltă într-un robot fileurile de anşoa, usturoiul, busuiocul, rucola, caperele, coaja, sucul de lămâie şi uleiul de măsline şi se mixează până când se obţine un sos verde deschis, nu foarte omogen. Se amestecă cea mai mare parte din seminţele de pin în sos, se transferă totul într-un bol pentru servit şi se presară deasupra restul de seminţe.
2. Se aşază ricotta într-un bol, se asezonează cu sare şi piper şi se bate până când devine pufoasă şi uşoară. Se aşază cu o lingură într-un bol pentru servit, se stropeşte cu ulei de măsline şi se râşneşte deasupra puţin piper proaspăt.
3. La ora mesei se încălzeşte grillul la maximum. Se taie felii de pâine, se aşază într-o tavă şi se lasă la cuptor două minute pe fiecare parte până când devin aurii şi crocante. Se stropesc cu ulei de măsline, se presară cu sare de mare şi se servesc cu ricotta şi sos.
Sursa foto: goodfood.ro