Pâine prăjită cu ricotta, sos de rucola ÅŸi seminÅ£e de pin
Un aperitiv delicious
Ingrediente
3 fileuri de anşoa din conservă sau din borcan, scurse şi tocate grosier
½ sau 1 căţel de usturoi, tocat grosier
50g de rucola
20g frunze proaspete de busuioc
1 lingură de capere în saramură, scurse
coaja rasă de la 1 lămâie, sucul de la ½ lămâie
3 linguri ulei de măsline extravirgin, plus extra pentru servit
1 lingură seminţe de pin prăjite
100g de ricotta
pâine ţărănească pentru servit
Mod de preparare
1. Se aÅŸază laolaltă într-un robot fileurile de anÅŸoa, usturoiul, busuiocul, rucola, caperele, coaja, sucul de lămâie ÅŸi uleiul de măsline ÅŸi se mixează până când se obÅ£ine un sos verde deschis, nu foarte omogen. Se amestecă cea mai mare parte din seminÅ£ele de pin în sos, se transferă totul într-un bol pentru servit ÅŸi se presară deasupra restul de seminÅ£e.
2. Se aÅŸază ricotta într-un bol, se asezonează cu sare ÅŸi piper ÅŸi se bate până când devine pufoasă ÅŸi uÅŸoară. Se aÅŸază cu o lingură într-un bol pentru servit, se stropeÅŸte cu ulei de măsline ÅŸi se râÅŸneÅŸte deasupra puÅ£in piper proaspăt.
3. La ora mesei se încălzeÅŸte grillul la maximum. Se taie felii de pâine, se aÅŸază într-o tavă ÅŸi se lasă la cuptor două minute pe fiecare parte până când devin aurii ÅŸi crocante. Se stropesc cu ulei de măsline, se presară cu sare de mare ÅŸi se servesc cu ricotta ÅŸi sos.
Sursa foto: goodfood.ro