O cercetare citată de publicaÈ›ia The Telegraph a arătat că, aportul zilnic de suplimente de Omega, scade rata infecÈ›iilor È™i încetineÈ™te procesul de îmbătrânire. Omega 3 este un acid gras esenÈ›ial pentru organism, cu numeroase beneficii, în special pentru sistemul cardiovascular.
Nu s-a stabilit o doză zilnică recomandată pentru consumul de acizi graÈ™i Omega 3, iar în suplimentele prezente pe piață concentraÈ›iile sunt diferite. Ghidurile de sănătate recomandă, însă, consumul a două porÈ›ii de peÈ™te pe săptămână, dintre care una să fie peÈ™te gras, acesta fiind cel mai bogat în Omega 3.
Principalele beneficii ale acizilor Omega 3
Este esenÈ›ial pentru materia cenuÈ™ie a creierului, dar are È™i rol vital pentru membranele celulare din întregul organism.
Totodată, Omega 3 este important pentru reglarea coagulării sângelui È™i în răspunsurile inflamatorii.
Concret, acest acid gras esenÈ›ial contribuie la următoarele: reducerea riscului de coagulare, scăderea trigliceridelor, reducerea inflamaÈ›iei cauzată de artrită reumatoidă, psoriazis, eczemă È™i sindromul ochiului uscat, îmbunătățeÈ™te dispoziÈ›ia È™i funcÈ›ia cognitivă, reduce mortalitatea de toate cauzele.
Semne că organismul nostru are deficiență de Omega 3:
- Piele uscată, aspră, în jurul braÈ›elor superioare;
- Ochi uscați;
- Dureri articulare, rigiditate și recuperare lentă după exerciții fizice;
- Dispoziție proastă.
Principalele surse alimentare de Omega 3: macrou (5,5 g în 100 g peÈ™te), somon (4 g), sardine (3 g), anÈ™oa (2,1 g), hering afumat, ulei de ficat de cod, nuci, seminÈ›e de in, chia, cânepă È™i soia, spirulina È™i chlorella.
Te-ar putea interesa: Uleiul de cocos și beneficiile pentru sănătatea orală!
Urmărește-ne pe Facebook, pentru noutăți din mai multe domenii!
Sursa foto: https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/sanatatea-familiei/omega-3-beneficii-surse-naturale-mod-de-administrare