Pentru ca relaÈ›ia părinte-copil să fie puternică, este nevoie de conexiune. Măsura în care un copil alege să-È™i asculte părinÈ›ii este strâns legată de relaÈ›ia care s-a creat, de-a lungul timpului, între ei. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ai o legătură mai strânsă cu cel mic:
1. Încurajează contactul fizic în fiecare zi
Unul dintre cele mai importante lucruri pentru o dezvoltare normală este afecÈ›iunea, atingerea È™i prezenÈ›a părintelui în viaÈ›a copilului. Fără apropiere fizică vor exista probleme de socializare, de exprimare a afecÈ›iunii, copilului îi va fi teamă să interacÈ›ioneze cu alÈ›i copii.
2. FaceÈ›i activități împreună
Nu doar prezenÈ›a contează, ci È™i modul în care petreci timp cu copilul tău. Timpul de calitate nu constă în faptul că părintele este în aceeaÈ™i cameră cu copilul, unul se uită la TV, iar altul stă pe tabletă ori laptop. Părintele trebuie să-l introducă pe cel mic în activități diferite, să-i insufle pasiunile proprii È™i să-l observe, ca să-È™i dea seama ce-i place, iar pe viitor să-l sprijine È™i mai mult.
3. Copilul trebuie ascultat
Modul în care părintele îl ascultă pe copil este foarte important. Pentru a evita ca relaÈ›ia părinte-copil să scape de sub control, trebuie ca adultul să fie concentrat È™i pe nevoile È™i discursul copilului, nu doar pe sarcinile pe care i le expune. Procesul educaÈ›ional ideal este atunci când părintele respectă È™i preÈ›uieÈ™te ceea ce spune copilul.
4. Ajută-l să se exprime
Dezvoltarea armonioasă a relaÈ›iei părinte-copil se bazează È™i pe faptul că un copil trebuie să È™tie că poate vorbi orice, fără să fie judecat pentru asta. Dacă în preajma părintelui copilul are un „safe place”, atunci el va avea o abordare mai clară È™i calmă atunci când vine vorba de exprimarea emoÈ›iilor.
Te-ar putea interesa: Cum să NU te îngraÈ™i în concediu!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://adevarul.ro/life-style/parinti/comportamente-considerate-inofensive-caredistrug-relatia-parinte-copil-1_5e25d9085163ec42714a7c9f/index.html