Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 12 Mai 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Un preparat care conține paste nu înseamnă doar să fierbi pastele, să le combini cu sosul preferat și atât. Pastele cu legume la cuptor sunt o varinată fără carne, ușor de pregătit și mai ales de digerat, ideale pentru cei care vor o duminică plină de energie.

 

Pentru patru porții ai nevoie de:

  • 1 fir de praz,
  • 1 vânătă,
  • 1 dovlecel,
  • 1 ardei roșu gras,
  • 1 ardei galben gras,
  • 2 cepe,
  • 1 cățel de usturoi,
  • 1 linguriță de rozmarin tocat,
  • 2 linguri ulei de măsline,
  • 400 grame roșii decojite (conservă),
  • sare și piper,
  • 300 g paste mici, la alegere, 
  • 1 lingură de unt,
  • 1 lingură făină,
  • 500 ml lapte,
  • 50 grame cașcaval ras,
  • 200 grame brânză feta.

 

Cum se prepară?

       Prazul se spală, se curăță și se taie rondele. Restul legumelor, de asemenea curățate, se taie cuburi. Ceapa și usturoiul se toacă și se călesc, împreună cu celelalte legume în puțin ulei, cu rozmarin. După ce s-au înmuiat, se adaugă roșiile, sare și piper.

 

       Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade Celsius și între timp se fierb pastele în apă cu sare aproximativ 8 minute. Într-o tigaie se încinge untul și se călește făina, după care se stinge cu lapte și se adaugă cașcavalul, sare și piper. Pastele se trec sub un jet de apă rece și se lasă la scurs. 

 

       După ce s-au scurs bine de apă, pastele se amestecă cu legumele și sosul alb. Compoziția se toarnă într-o formă unsă cu unt. Pe deasupra se presară cubulețe de brânză feta. Se dă la cuptor pentru 40 de minute și se servesc calde, alături de un vin roșu.

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.pastebaneasa.ro/retete-de-paste


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cătina - ginsengul românesc
Iată ce beneficii extraordinare are cătina pentru organismul nostru....
 
Alimente care elimină grăsimea de pe abdomen
Alegerea unei alimentații corespunzătoare contribuie foarte mult la ...
 
3 moduri simple prin care poți slăbi în timp ce... dormi
Specialiștii spun că se poate pierde în greutate chiar și atunci c...
 
Cum ar trebui să arate bucătăria perfectă
Bucătăria perfectă: modernă, spațioasă, comodă, etc. Iată de c...
 
Modele de cizme peste genunchi care se poartă în acest sezon
Cizmele înalte peste genunchi sun asociate cu ideea de senzualitate. ...
 
Surse de energie în sezonul rece
Alimentele reprezintă cel mai bun combustibil pentru o sănătate de ...
 
Un desert cu aromă de... toamnă
Desert cu fulgi de ovăz, piure de mere și cremă de brânză.
 
Cum să oprești căderea părului în mod natural
Tinctura de nuc este ideală pentru a combate cădera părului. Iată ...
 
 
 
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Beneficiile acidului salicilic pentru ten

» 15 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Dress Code-urile pe înțelesul tuturor

» 14 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Idei de pachețel pentru copii, la școală

» 13 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cum să oprești căderea părului în mod natural

» 11 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Idei rapide de mic dejun pentru copilul tău

» 10 Octombrie 2019 | Comentarii 0