Un preparat care conține paste nu înseamnă doar să fierbi pastele, să le combini cu sosul preferat și atât. Pastele cu legume la cuptor sunt o varinată fără carne, ușor de pregătit și mai ales de digerat, ideale pentru cei care vor o duminică plină de energie.
Pentru patru porții ai nevoie de:
Cum se prepară?
Prazul se spală, se curăță și se taie rondele. Restul legumelor, de asemenea curățate, se taie cuburi. Ceapa și usturoiul se toacă și se călesc, împreună cu celelalte legume în puțin ulei, cu rozmarin. După ce s-au înmuiat, se adaugă roșiile, sare și piper.
Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade Celsius și între timp se fierb pastele în apă cu sare aproximativ 8 minute. Într-o tigaie se încinge untul și se călește făina, după care se stinge cu lapte și se adaugă cașcavalul, sare și piper. Pastele se trec sub un jet de apă rece și se lasă la scurs.
După ce s-au scurs bine de apă, pastele se amestecă cu legumele și sosul alb. Compoziția se toarnă într-o formă unsă cu unt. Pe deasupra se presară cubulețe de brânză feta. Se dă la cuptor pentru 40 de minute și se servesc calde, alături de un vin roșu.
Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.pastebaneasa.ro/retete-de-paste