Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 12 Mai 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Un preparat care conține paste nu înseamnă doar să fierbi pastele, să le combini cu sosul preferat și atât. Pastele cu legume la cuptor sunt o varinată fără carne, ușor de pregătit și mai ales de digerat, ideale pentru cei care vor o duminică plină de energie.

 

Pentru patru porții ai nevoie de:

  • 1 fir de praz,
  • 1 vânătă,
  • 1 dovlecel,
  • 1 ardei roșu gras,
  • 1 ardei galben gras,
  • 2 cepe,
  • 1 cățel de usturoi,
  • 1 linguriță de rozmarin tocat,
  • 2 linguri ulei de măsline,
  • 400 grame roșii decojite (conservă),
  • sare și piper,
  • 300 g paste mici, la alegere, 
  • 1 lingură de unt,
  • 1 lingură făină,
  • 500 ml lapte,
  • 50 grame cașcaval ras,
  • 200 grame brânză feta.

 

Cum se prepară?

       Prazul se spală, se curăță și se taie rondele. Restul legumelor, de asemenea curățate, se taie cuburi. Ceapa și usturoiul se toacă și se călesc, împreună cu celelalte legume în puțin ulei, cu rozmarin. După ce s-au înmuiat, se adaugă roșiile, sare și piper.

 

       Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade Celsius și între timp se fierb pastele în apă cu sare aproximativ 8 minute. Într-o tigaie se încinge untul și se călește făina, după care se stinge cu lapte și se adaugă cașcavalul, sare și piper. Pastele se trec sub un jet de apă rece și se lasă la scurs. 

 

       După ce s-au scurs bine de apă, pastele se amestecă cu legumele și sosul alb. Compoziția se toarnă într-o formă unsă cu unt. Pe deasupra se presară cubulețe de brânză feta. Se dă la cuptor pentru 40 de minute și se servesc calde, alături de un vin roșu.

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.pastebaneasa.ro/retete-de-paste


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Adormirea Maicii Domnului - tradiții și obiceiuri
Ce nu trebuie să faci de Sfânta Maria Mare.
 
Ce să mănânci pentru accelerarea metabolismului?
Supa care accelerează metabolismul și face pielea mai frumoasă.
 
Murele - deliciu pentru sănătate, răsfăț pentru ten
Murele au acțiune benefică asupra organismului indiferent de modul ...
 
Trucuri eficiente pentru a scăpa rapid de celulită
Celulita complexează foarte multe femei, dar există câteva soluții...
 
Banana - un fruct minune pentru copii
Bananele aduc nenumărate beneficii pentru copii și ar trebui introdu...
 
Sarea de mare - unul dintre cele mai puternice ingrediente pentru înfrumusețare
Iată ce beneficii are sarea de mare pentru frumusețea pielii.
 
7 întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte să cumperi o haină nouă
Cumperi haine impulsiv și mai apoi regreți decizia? Iată ce ar treb...
 
De ce trebuie să folosești ulei de cocos la plajă?
Palmierul de cocos mai este cunoscut și sub numele de copacul vieții...
 
 
 
 
BEAUTY
 
Tendințe în frumusețe care nu se vor demoda niciodată

» 25 August 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
De ce trebuie să folosești ulei de cocos la plajă?

» 24 August 2019 | Comentarii 0
 
DIETA & FITNESS
 
Ce să mănânci pentru accelerarea metabolismului?

» 23 August 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Beneficiile fructelor de mare pentru sănătate

» 22 August 2019 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
5 principii de bază pentru o alimentație sănătoasă la copii

» 21 August 2019 | Comentarii 0