Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 12 Mai 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Un preparat care conține paste nu înseamnă doar să fierbi pastele, să le combini cu sosul preferat și atât. Pastele cu legume la cuptor sunt o varinată fără carne, ușor de pregătit și mai ales de digerat, ideale pentru cei care vor o duminică plină de energie.

 

Pentru patru porții ai nevoie de:

  • 1 fir de praz,
  • 1 vânătă,
  • 1 dovlecel,
  • 1 ardei roșu gras,
  • 1 ardei galben gras,
  • 2 cepe,
  • 1 cățel de usturoi,
  • 1 linguriță de rozmarin tocat,
  • 2 linguri ulei de măsline,
  • 400 grame roșii decojite (conservă),
  • sare și piper,
  • 300 g paste mici, la alegere, 
  • 1 lingură de unt,
  • 1 lingură făină,
  • 500 ml lapte,
  • 50 grame cașcaval ras,
  • 200 grame brânză feta.

 

Cum se prepară?

       Prazul se spală, se curăță și se taie rondele. Restul legumelor, de asemenea curățate, se taie cuburi. Ceapa și usturoiul se toacă și se călesc, împreună cu celelalte legume în puțin ulei, cu rozmarin. După ce s-au înmuiat, se adaugă roșiile, sare și piper.

 

       Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade Celsius și între timp se fierb pastele în apă cu sare aproximativ 8 minute. Într-o tigaie se încinge untul și se călește făina, după care se stinge cu lapte și se adaugă cașcavalul, sare și piper. Pastele se trec sub un jet de apă rece și se lasă la scurs. 

 

       După ce s-au scurs bine de apă, pastele se amestecă cu legumele și sosul alb. Compoziția se toarnă într-o formă unsă cu unt. Pe deasupra se presară cubulețe de brânză feta. Se dă la cuptor pentru 40 de minute și se servesc calde, alături de un vin roșu.

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.pastebaneasa.ro/retete-de-paste


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Uleiul din tărâțe de orez - mai sănătos decât uleiul de măsline
Uleiul din tărâțe de orez se obține din germenii și invelișul bo...
 
Porți ochelari? Iată câteva sfaturi în machiaj
Ochelarii de vedere au devenit un accesoriu cool și la modă, dar pen...
 
Sfaturi de la specialiști pentru eliminarea punctelor negre
Punctele negre sunt o problemă cu care aproape orice persoană s-a co...
 
Alimente bune pentru detoxifiere care ajută la slăbit
Regimul alimentar are o foarte mare importanță atunci când vrei să...
 
Ce nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei
Cele cinci piese must have din garderoba unei femei.
 
7 lucruri indispensabile vara
Vara este vremea vacanțelor, iar pentru ca acestea să fie o relaxare...
 
Supă cremă de cartofi dulci - o aromă de neuitat
Pe lângă faptul că au un gust deosebit, cartofii dulci sunt bogați...
 
Top cinci mituri despre diete și slăbire
Când vine vorba despre diete și slăbire, toată lumea își dă cu ...
 
 
 
 
CULINAR
 
Cum păstrăm alimentele pentru mai mult timp?

» 17 Iunie 2019 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Ce produse de make-up NU este indicat să le folosești zilnic

» 16 Iunie 2019 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Cum să-ți prepari singur înghețata perfectă

» 15 Iunie 2019 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Lista lucrurilor pe care trebuie să le aibă în bagaj copilul care merge în tabără

» 14 Iunie 2019 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Sfaturi de la specialiști pentru eliminarea punctelor negre

» 13 Iunie 2019 | Comentarii 0