Un desert cu un nume ciudat, poate neispititor, dar cu un gust delicios ce trebuie savurat. Pentru a prepara această prăjitură nu trebuie să fi un maestru în bucătărie deci, cu atât mai mult poți să încerci să o faci. Iată de ce ai nevoie pentru a prepara Dinte de negru:
Ingrediente blat:
- 200 grame făină
- 200 grame zahăr
- 4 gălbenușuri
- 250 grame unt
- o jumătate de cană de lapte
- 3 linguri de cacao
- un pliculeț de zahăr vanilat
- un pliculeț de praf de copt.
Ingrediente pentru bezea:
- 4 albușuri
- 200 grame de zahăr
- un vârf de sare.
Ingrediente sirop:
- 3 linguri apă
- două linguri zahăr
- o lingură de cacao.
Mod de preparare:
Pentru pregătirea blatului se amestecă untul cu zahărul până se obține o cremă. Se adaugă cele 4 gălbenușuri, laptele (la temperatura camerei), zahărul vanilat, cacaua și făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă totul foarte bine apoi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei și presărată cu făină. Tava se bagă la cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute. După testul scobitoarei, dacă e gata, se scoate din cuptor și se lasă la răcit.
Între timp se pregătește bezeaua: se bat albușurile tare cu praful de sare, apoi se pune zahărul și se mixează în continuare. Atunci când zahărul este topit în întregime, bezeaua se pune la bain-marie (baie de aburi) și se amestecă până se leagă.
În timp ce bezeaua se răcorește, se pregătește siropul pentru prăjitura Dinte de negru. Se pun toate ingredientele într-o oliță mică și se fierb până când zahărul se topește de tot.
Pentru ansamblarea prăjiturii, blatul, sirpoul și bezeaua trebuie să fie la temperatura camerei. Se întinde bezeaua uniform peste blat cu o spatulă, după care se toarnă siropul și se modelează mici dinți cu ajutorul unui cuțit. Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.dailymotion.com/video/x2voyru