Iată o reÈ›etă fresh, uÈ™oară, dar în acelaÈ™i timp sățioasă È™i plină de vitamine: Salată de morcovi cu năut È™i feta.
Ai nevoie de:
- 3 morcovi medii;
- o conservă de năut;
- 50 g brânză feta sau brânză de capră;
- o lingură de stafide
- 50 g baby spanac
- 2-3 linguri ulei de măsline extravirgin;
- sucul unei lămâi;
- un praf de nucșoară;
- un praf de scorțișoară;
- fulgi de chili, după gust;
- sare și piper, după gust.
Cum se prepară: Scurge bine năutul din conservă, după ce l-ai clătit sub jet de apă. Curăță morcovii È™i dă-i prin răzătoarea mare, spală spanacul È™i lasă-l la uscat. Într-un borcănel pune uleiul, zeama de lămâie, sarea, piperul, fulgii de chili, praful de scorÈ›iÈ™oară È™i nucÈ™oară, pune capacul È™i agită bine pentru a se forma dressingul.
Într-un bol mare de sticlă pune morcovii, năutul, stafidele È™i spanacul, amestecă uÈ™or, pune dressingul, amestecă iar, apoi pune brânza feta. Dacă vrei ca preparatul să fie cald, poÈ›i pune în tigaie morcovii È™i năutul, iar restul ingredientelor păstrează-le reci. O poÈ›i servi cu lipie crocantă.
Citește și: Uleiul de canabis (CBD OIL): Beneficii pentru sănătate și frumusețe!
Urmărește-ne pe Facebook dacă și-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: http://www.wineandknives.ro/2013/09/salata-de-morcovi-copti-cu-naut-spanac.html