Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
FELURI PRINCIPALE
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Mușchi de vită cu salată de fasole verde și ulei de trufe

 

      Dacă ai mâncat recent la restaurant o bucată de carne incredibil de fragedă, este foarte probabil să fi fost pregătită la o temperatură foarte joasă. Această tehnică se numește „sous-vide" și în mod normal presupune împachetarea bucății de carne într-o pungă, vidarea ei și scufundarea în apă fierbinte.

Ingrediente

1 lingură ulei de floarea-soarelui
2 bucăți mușchi de vită, de 175g fiecare
Pentru salată
100g de fasole verde cu păstăi subțiri
50g de rucola
parmezan feliat foarte subțire cu economul (decojitorul de legume)
Pentru dressing
1 lingură de oțet balsamic
2 linguri ulei de măsline
1 lingură ulei de trufe
sare

Mod de preparare

1. Se încălzește cuptorul la treapta cea mai mică – la cele mai multe cuptoare asta înseamnă în jur de 110° C/gaz ¼. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc bucățile de carne câte un minut pe fiecare parte, până se rumenesc. Se transferă într-o tavă și se dau la cuptor minimum 30 de minute pentru o friptură în sânge, încă cinci minute dacă o preferi pătrunsă mediu și încă 10 minute dacă o dorești bine făcută (un termometru pentru carne este foarte util). Se întoarce carnea pe cealaltă parte după ce a trecut jumătate din timp.

2. În timp ce se coace friptura, se opărește fasolea în apă fiartă cu sare timp de patru minute. Se scurge, se face șoc termic sub jet de apă rece sau în apă cu gheață (astfel își va păstra culoarea vie și textura crocantă), apoi se scurge din nou. Se amestecă toate ingredientele pentru dressing și se lasă deoparte.

3. Se taie fiecare bucată de carne în cinci sau șase felii groase. Se amestecă fasolea și rucola cu jumătate din cantitatea de dressing. Acum poți face montajul în farfurie.

4. V.N. per porție: 536 kilocalorii, 42g proteine, 39g grăsimi, 12g grăsimi saturate, 4g carbohidrați, 2g fibre, 3g zahăr, 0,4g sare

Sursa foto: www.goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0