Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
FELURI PRINCIPALE
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Mușchi de vită cu salată de fasole verde și ulei de trufe

 

      Dacă ai mâncat recent la restaurant o bucată de carne incredibil de fragedă, este foarte probabil să fi fost pregătită la o temperatură foarte joasă. Această tehnică se numește „sous-vide" și în mod normal presupune împachetarea bucății de carne într-o pungă, vidarea ei și scufundarea în apă fierbinte.

Ingrediente

1 lingură ulei de floarea-soarelui
2 bucăți mușchi de vită, de 175g fiecare
Pentru salată
100g de fasole verde cu păstăi subțiri
50g de rucola
parmezan feliat foarte subțire cu economul (decojitorul de legume)
Pentru dressing
1 lingură de oțet balsamic
2 linguri ulei de măsline
1 lingură ulei de trufe
sare

Mod de preparare

1. Se încălzește cuptorul la treapta cea mai mică – la cele mai multe cuptoare asta înseamnă în jur de 110° C/gaz ¼. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc bucățile de carne câte un minut pe fiecare parte, până se rumenesc. Se transferă într-o tavă și se dau la cuptor minimum 30 de minute pentru o friptură în sânge, încă cinci minute dacă o preferi pătrunsă mediu și încă 10 minute dacă o dorești bine făcută (un termometru pentru carne este foarte util). Se întoarce carnea pe cealaltă parte după ce a trecut jumătate din timp.

2. În timp ce se coace friptura, se opărește fasolea în apă fiartă cu sare timp de patru minute. Se scurge, se face șoc termic sub jet de apă rece sau în apă cu gheață (astfel își va păstra culoarea vie și textura crocantă), apoi se scurge din nou. Se amestecă toate ingredientele pentru dressing și se lasă deoparte.

3. Se taie fiecare bucată de carne în cinci sau șase felii groase. Se amestecă fasolea și rucola cu jumătate din cantitatea de dressing. Acum poți face montajul în farfurie.

4. V.N. per porție: 536 kilocalorii, 42g proteine, 39g grăsimi, 12g grăsimi saturate, 4g carbohidrați, 2g fibre, 3g zahăr, 0,4g sare

Sursa foto: www.goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Sarea de baie - tipuri și beneficii
Sarea de baie se folosește încă din cele mai vechi timpuri pentru a...
 
Băuturi pentru slăbit pe care să le consumi înainte de culcare
Persoanele care nu dorm suficient pot avea probleme cu greutatea.
 
5 pași pentru a merge grațios pe tocuri
Mersul pe tocuri este o adevărată provocare pentru multe dintre feme...
 
Mituri alimentare de care poți să uiți
Deși sunt promovate frecvent ca reguli pentru o sănătate de fier, p...
 
Cum să arăți mai tânără cu un singur produs de makeup
Un celebru make-up artist spune că anticearcănul este singurul produ...
 
Măști cu ulei de cocos pentru a repara părul degradat
Uleiul de cocos este un ingredient de bază în ritualurile de îngrij...
 
Cum să ai gene lungi și frumoase cu ceaiuri naturale
Nu trebuie să apelezi la gene false sau tratamente costitisoare pentr...
 
Trei rețete ideale de smoothie pentru micul dejun
Smoothie-ul este un mic dejun bogat în nutrienți, pentru dimineți p...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
The Motans, declarații șocante: „Nu cred în instituția căsătoriei”

» 03 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Nelu Tătaru, despre prelungirea stării de alertă: Dacă se va impune...

» 03 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Pudra bronzantă - la ce o mai poți folosi

» 03 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Foișorul de Foc din București sau Muzeul Național al Pompierilor
BUCURESTI - ILFOV
» 03 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Primăriile din Gorj amână plata salariilor funcționarilor din lipsă de bani

» 03 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Primarul Adrian Dobre, noi măsuri pentru schimbarea imaginii orașului

» 02 Iulie 2020 | Comentarii 0