MulÈ›i oameni cred că gălbenuÈ™ul de ou conÈ›ine colesterol È™i că nu este bun pentru sănătate. Este adevărat, conÈ›ine, însă este diferență între acest tip de colesterol È™i cel din sânge, în plus, gălbenuÈ™ul de ou este cea mai importantă parte a oului pentru organism.
NutriÈ›ionistul Mihaela Bilic a demontat mai multe mituri legate de anumite alimente. Iată câteva dintre ele:
GălbenuÈ™ul este rău. Fals! „EvitaÈ›i să mâncaÈ›i gălbenuÈ™ul de ou, conÈ›ine mult colesterol! Este adevărat, conÈ›ine colesterol, însă colesterolul din mâncare este una È™i colesterolul din sânge e alta. GălbenuÈ™ul este cea mai hrănitoare parte din ou, o esență de nutrienÈ›i de înaltă calitate. Nu gălbenuÈ™ul creÈ™te colesterolul, ci un ficat bolnav, sedentarismul, fumatul È™i alcoolul” a spus Bilic.
Portocala nu e campioană la Vitamina C! „Portocala are cel mai mare conÈ›inut de vitamina C! E drept, însă nu e campioană. Kiwi, papaya È™i căpÈ™unile sunt mai bogate în vitamina C decât citricele. Iar dacă vreÈ›i un aport consistent de vitamina C atunci mâncaÈ›i legume proaspete, ardei gras roÈ™u, broccoli È™i pătrunjel, ele sunt pe primele locuri în top” mai spune nutriÈ›ionistul.
Vitaminele È™i mineralele din legumele congelate nu sunt bune. Fals! „Frigul este cel mai sigur agent de conservare, păstrează intacte vitaminele È™i mineralele din alimente. În plus, congelarea se face pe loc, imediat după recoltare, ca să fie evitate pierderile de nutrienÈ›i prin depozitare È™i transport. Avem È™i avantajul că legumele congelate sunt deja spălate È™i curățate, gata de pus în cratiță” a explicat Mihaela Bilic.
Te-ar putea interesa: Greșeli banale care te costă frumusețea!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://gymbeam.ro/blog/top-17-mituri-despre-mancare-in-2017/