Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 17 Septembrie 2018

      Alimentele nu se păstrează doar la congelator sau la frigider. Mirosul adevărat, gustul autentic și textura intactă a produselor se pot păstra timp îndelungat prin mai multe metode de conservare. Iată câteva variante eficiente pentru a păstra alimentele:

 

      Conservarea cu ulei. Această metodă a fost descoperită încă din timpul civilizațiilor etrusce și romane. Tehnica permite păstrarea vitaminelor și a nutrienților pentru o perioadaă destul de lungă de timp. În plus, uleiul protejează foarte bine de bacterii și microorganisme, păstrând alimentele nealterate. Acest proces are avantajul de a se potrivii majorității produselor: de la carne și pește, la legume.

 

      Conservarea în oțet. Ceapa, castraveții, gogoșarii și morcovii se conservă foarte bine dacă sunt puși în oțet. Inconvenientul este că procesul necesită o mare cantitate de sare adăugată, iar gustul se schimbă ușor, însă adăugarea ierburilor aromate și a condimentelor contribuie la păstrarea savorii alimentelor.

 

      Ambalarea în vid. Oxigenul este principalul factor care duce la degradarea alimentelor și oxidarea grăsimilor, astfel că tehnica de vacuum este o variantă bună de conservare. Aparatul cu care se realizează procesul este accesibil la preț, iar riscul de alterare a alimentelor scade de aproximativ patru ori. După vidare, produsele trebuie păstrate la frigider.

 

      Afumarea. Una dintre cele mai vechi tehnici de conservare, apărută odată cu descoperirea focului. Prin acest procedeu se îmbunătățește foarte mult savoarea alimentelor. Cele mai frecvente produse supuse afumării sunt cârnații, carnea, peștele, brânzeturile dar și anumite legume.

 

      Deshidratarea. Cel mai sănătos mod de a conserva un aliment fără a-i modifica substanțele hrănitoare este deshidratarea, adică îndepărtarea apei din componență. Aceasta este una dintre cele mai eficiente tehnici de păstrare a alimentelor, acestea putând să se conserve nealterate de la luni, până la ani de zile.

 

      Conservarea cu zahăr. O metodă destinată fructelor, dar care se poate folosi și pentru anumite tipuri de carne. Vechii egipteni foloseau mierea în procesul de mumificare. Zahărul are proprietatea de a preveni ca microorganismele să se reproducă și păstrează aroma originală a alimentelor pentru mult timp.

 

      Conservarea cu sare. Se folosește cu precădere în conservarea cărnii. Aceasta nu numai că își meține aroma și gustul, dar devine și mult mai fragedă, prin urmare mai ușor de pregătit.

 

      Conservarea în untură. În zilele noastre se întâlnește mai des la sate, și este destinată exclusiv conservării cărnii și a peștelui. Metoda presupune ca produsele să fie fierte sau prăjite înainte de a se acoperi integral cu untură sau grăsime topită. Alimentele capătă un gust deosebit, pot rezista până la maximum jumătate de an, dar trebuie avut grijă ca temperatura să fie una scăzută.

 

 

Sursa foto: //www.pargourmandise.fr/conserver-ses-aliments/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cum testezi produsele de îngrijire a pielii ca să eviți alergii sau iritații
Testarea produselor de îngrijire a pielii, mai ales în cazul persoan...
 
Moduri simple și rapide de a găti ouăle când vrei să slăbești
Studiile au dovedit că ouăle nu sunt un aliment nociv, ci din contr...
 
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Avantaje ale friteuzei cu aer cald
Toate aparatele de bucătărie au avantaje și dezavantaje.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Sfaturi practice legate de mașina de spălat
Iată câteva lucruri care te vor ajuta să păstrezi hainele mai frum...
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
 
 
 
INTERNATIONALE
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
A început Târgul Primăverii la Arad – Program de vizitare
ARAD
» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARAD
 
Șeful CJ Arad, despre modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag: Le putem arăta oamenilor că muncim și în această zonă a județului

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0