Loboda roșie, vedeta primăverii, este folosită încă din antichitate atât pentru gustul delicios pe care îl oferă mâncărurilor, cât și pentru beneficiile pe care le are pentru sănătate. Loboda este bună pentru prevenirea și tratarea afecțiunilor digestive, cardiovasculare, dar și pentru proprietățile antioxidante.
În special, loboda roșie este cunoscută pentru capacitatea de a regla digestia, de a îmbunătății sănătatea rinichilor, de a întări imunitatea și a detoxifia organismul. Datorită conținutului mare de fibre și minerale, loboda optimizează digestia, reducând riscul de constipație, dar și ulcerele sau chiar cancerul de colon.
A fost dovedit științific faptul că loboda are un ușor efect laxativ și diuretic, purifică rinichii și elimină rapid toxinele, excesul de săruri, apă, dar și de grăsime. Din cauza conținutului mare de vitamina C, loboda roșie ajută la regenerarea celulară și la vindecarea mai rapidă a organismului.
Loboda este bună și pentru fumusețe, acest lucru datorându-se conținutului mare de anociani și carotenoide, antioxidanți care neutralizează radicalii liberi responsabili de îmbătrânirea prematură În plus, menține sănătatea ochilor și previne mutațiile celulare ce pot duce și la cancer.
Această plantă conține niveluri ridicate de vitamina C, vitamina K, calciu, magneziu, fosfor, fier, carotenoizi, proteine, zinc, seleniu, triptofan și fibre alimentare.
Citește și: Cinci sfaturi pentru un machiaj discret și fresh, de primăvară!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://aquiahora.ro/loboda-de-ce-este-rosie-si-la-ce-e-buna/